VALİ, VELİLERE SESLENDİ

VALİ, VELİLERE SESLENDİ

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programına katılan Vali Tahir Büyükakın, velilere...

A+A-

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programına katılan Vali Tahir Büyükakın, velilere seslendi. Vali Büyükakın, Malhun Hatun İlkokulu’nda coşkuyla gerçekleşen programda eğitim-öğretim hayatında tam anlamıyla başarıyı yakalamak için velilere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almaları için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını anlatan Vali Büyükakın, “Çocuklar okuldan geldiği zaman anne babaları ilgilenmezse çocuğun başarılı olma şansı yok. Çocuğunuzun eğitimini, almayı hayal ettiğiniz bir ev ve araba kadar dert etmelisiniz. Eğer çocuğunuzun eğitimi bunlar kadar değerli değilse öğretmenlerimiz ne yaparlarsa yapsınlar verecekleri katkı bir yere kadar olacaktır” diye konuştu.

1-571.jpg

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi.

Malhun Hatun İlkokulu’nda düzenlenen programa, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, bazı daire müdürleri ve STK temsilcileri ile veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malhun Hatun İlkokulu Müdürü Hüseyin Çetinkaya, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ise öğrencilere seslenerek, “Biz sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz ve ülkemizi daha ileriye taşıyacaksınız” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi’nin her zaman eğitim-öğretime olan desteğinin artarak devam ettiğini kaydederek, “Sevgili öğrenciler okullarınızı mutlaka okuyacaksınız ama öncelikle büyüklerinize saygılı, küçüklerinizi seven bireyler olmalısınız. Sizler geleceğin teminatısınız” dedi.

2-579.jpg

İlköğretim Haftası kutlama programında son olarak konuşan Vali Tahir Büyükakın, velilere önemli mesajlar verdi. Vali Büyükakın, öğrencinin başarıyı elde edebilmesi için anne ve babasının göstereceği ilgi ve alakanın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Çocuklar okuldan geldiği zaman anne babaları ilgilenmezse çocuğun başarılı olma şansı yok. Çocuğunuzun eğitimini, almayı hayal ettiğiniz bir ev ve araba kadar dert etmelisiniz. Eğer çocuğunuzun eğitimi bunlar kadar değerli değilse öğretmenlerimiz ne yaparlarsa yapsınlar verecekleri katkı bir yere kadar olacaktır” diye konuştu.

Vali Büyükakın, odak noktasına velileri aldığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Okullarımızın daha güvenli olması için, çocuklarımızın huzur içerisinde bir eğitim almaları için emniyet güçlerimizle birlikte çok titiz bir çalışma yaptık. Elimizden gelen tüm tedbirleri aldık. Eğitimin içeriği ile ilgilide vargücümüzle çalışıyoruz.

3-443.jpg

Siz değerli velilerimizden bir isteğimiz var. Sizler sabah çocuğunu okula gönderen akşam bekleyen veliler olmayın. Okulun her şeyinin merkezinde olmanızı istiyoruz. Biz milli eğitim ve emniyet olarak elimizden gelen her şeyi yaparız ama bu okulun sadece bizlerle daha güzel hale gelmesi mümkün değil. Bu ancak sizlerle birlikte olacak. Ailelerimizin bu okulu hayat haline getirecek her türlü etkinliğin içerisinde olmasını bekliyoruz. Çocuklarımızla ilgili tüm etkinliklere katılmanızı bekliyoruz. . Bu eğitim gönüllüleri ordusunun içerisinde sizlerinde yer almasını istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

4-178.jpg

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler büyük beğeni topladı. 4. Sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.  

Bu haber toplam 1915 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.