VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ!

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ!

737. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde alınan güvenlik önlemleri vatandaşı canından bezdirdi. Bu yıl 737.'si düzenlenen Ertuğrulgazi'yi...

A+A-

737. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde alınan güvenlik önlemleri vatandaşı canından bezdirdi. 

Bu yıl 737.'si düzenlenen Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne TBMM Başkanı Binali Yıldırım'da katıldı. TBMM Başkanı Yıldırım'ın şenliklere katılacak olmasından dolayı Söğüt'te binlerce polis memuru görev yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı şenliklere gelen bazı vatandaşlar: 'Bir daha Söğüt'e gelmeyiz' diyerek tepkilerini dile getirdi.  Şenlik alanına girmekte oldukça zorlandıklarını ifade eden vatandaşlar 'Adeta bize 'şenliklere gelmeyin geri dönün' dercesine zorluk çıkarıyorlar. Şuraya gelip şu atmosferi yaşamak istiyoruz ama yok. Bir daha Söğüt'e gelmeyiz' dediler. 

BASIN MENSUPLARI DA GÜVENLİĞE TAKILDI

737. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ni takip etmek üzere görevlendirilen basın mensupları da güvenliği aşmakta zorlandı. İlçe girişinden tören alanına girene kadar bir çok noktada aranan ve durdurulan basın mensuplarına da görevli polisler zorluk çıkardı. 

İlçe girişinde araçları durdurulan basın mensupları burada görevli olan polis memurları tarafından bir süre bekletilerek ilçe merkezine alınmadı. Törenin başlamasına dakikalar kala ilçe içine girişine izin verilen basın mensupları daha sonra şenlik alanına ulaştı.

Burada da güvenlik görevlileri tarafından durdurulan basın mensupları fotoğraf makinalarinin içine kadar detaylı bir şekilde arandıktan sonra tören alanına girebildi. 

MAHALLE SAKİNLERİ DE TEPKİLİ

737. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin düzenlendiği tören alanına yakın evlerde oturan vatandaşlar da alınan güvenlik tedbirlerinden şikayetçi. Bu yıl özellikle güvenliğin çok abartıldığını ifade eden vatandaşlar: 'Evimizden bile çıkarken korkuyoruz.' dediler. Eskiden şenliklerin düzenleneceği günleri iple çektiklerini kaydeden vatandaşlar bu sene ise alınan güvenlik önlemlerinden dolayı çok sıkıldıklarını bu yüzden biran önce şenliklerin bitmesi için dua ettiklerini kaydettiler. 

dsc_8221-(2).jpg

Bu haber toplam 2502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum