VATANDAŞ ÇÖPTEN ŞİKAYETÇİ

VATANDAŞ ÇÖPTEN ŞİKAYETÇİ

Bozüyük Yeni Mahalle Zülfü Ağa Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar sokaklarında bulunan çöp konteynırlarıyla ilgili şikayetlerini gazetemize anlattı.Uzun...

A+A-

Bozüyük Yeni Mahalle Zülfü Ağa Sokak'ta ikamet eden vatandaşlar sokaklarında bulunan çöp konteynırlarıyla ilgili şikayetlerini gazetemize anlattı.

Uzun zamandır sokaklarında çöp sorunuyla yaşadıklarını ifade eden sokak sakinleri, yetkililere seslenerek konteynırların başka yerlere taşınmasını ve çöp toplama sisteminin değişmesini istediler. 

Özellikle yaz aylarında evlerinin camlarını açamadıklarını anlatan mahalleli: ''Çöp konteynırlarından şikayetçiyiz. 5 tane konteynırları alıp buraya koydular. Koku yapıyor, sinekten geçilmiyor.' dediler.

Belediye yetkililerine de durumun anlatıldığını fakat bir sonuca varamadıklarını kaydeden vatandaşlar: 'Bu konteynırların hepsini buraya topladılar. Evimizin camlarını açamıyoruz. Burada esnaflar var. Evler var. Bu konteynırlar burada olmuyor. Burada bir tane konteynır olsa olur ama bütün mahalle çöpünü buraya atıyor. Her taraftan çöp geliyor buraya. Bu da bizlere çok büyük rahatsızlık veriyor.' dediler. 

Beş çöp konteynırının hemen evinin bitişiğine konulmasından çok rahatsız olduğunu ifade eden bir diğer vatandaş ise şunları dile getirdi: 'Ben binamı koruyamıyorum. Duvarıma elleyemiyorum. Çatının su boruları devamlı kopuyor. Çöpleri toplayan arkadaşlar konteynırları duvarıma doğru ittirdikleri için borular kırılıyor. Pencerelerim devamlı kapalı. Koku ve pislik oluyor. Hemen konteynırların üstünde odalar var. O odaların pencerelerini açamıyoruz. 

Yetkililerin de bu durumdan haberi var. Belediyeden bu konuyla ilgili bana bir cevap geldi. Diyor ki kesinlikle kaldırılmayacak. Ben kaymakamlığa da verdim dilekçeyi. Onlar belediyeye iletmiş. Ama o ara kaymakam bey tayin oldu. 

Şimdi biz mahalleli olarak mecburmuyuz bu kokuya, bu çöpe? Benim vatandaşlık hakkım yok mu? Ben istiyorum ki bunlar buradan kalksın. Çöp toplama sistemi değişsin. Herkes çöpünü kendi binası önüne çıkarsın. Belirli bir saatte o çöpler toplansın. Şimdi herkes istediği saatte bırakıyor gidiyor. Burada bu kokuyu pisliği biz çekiyoruz' dedi. 

20180521_152646.jpg

Bu haber toplam 2614 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum