VATANDAŞLAR TEDİRGİN

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Bozüyük Engelliler Derneği'ni Silikozis hastaları ziyaret etti. Son günlerde yaşanan erken emekli olanların emekliliğini iptal edilmesi problemi vatandaşları...

A+A-

Bozüyük Engelliler Derneği'ni Silikozis hastaları ziyaret etti. 
Son günlerde yaşanan erken emekli olanların emekliliğini iptal edilmesi problemi vatandaşları tedirgin ediyor. Bununla ilgili olarak Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik'i ziyaret eden silikozis hastaları konu hakkında fikir alış verişinde bulundular. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik bu konuda gerekli çalışmalar yapacaklarını belirtti. Açıklamasında;  "Mesleki hastalık Silikosiz' den dolayı engelli yüzdesi ile erken emekli olan Üyelerimiz ve arkadaşları ziyaretimize geldiler.
Silikosiz'den dolayı 3-5 yıl önce sürekli engelli yüzdesi raporları ile vergi muafiyetinden erken emekli olanların hepsine SGK'dan tebliğ ile emekli maaşları dondurularak kontrol muayenesi için, Bursa Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesine tekrar muayene için sevk edildiğini ve buradan sürekli raporları, süreli ye çevrildiği ve bazı arkadaşların engel yüzdesi düşürülmesi sonucu emekliliğinin iptal edildiğini, bazılarının da oran düşülerek iptal edilme ihtimali endişesi taşıdığı, silikosiz'den dolayı rahatsızlık yaşayan zor nefes alan kişilerin hastalık iyileşmesi mümkün değil ilerleyen zamanda daha da kötüleşme söz konusu olduğunu bildirdiler. Önümüzdeki günlerde hep birlikte konu hakkında rapor hazırlayarak ilgili mercilere başvuru yapılması yönünde çalışmalar yapacağız." dedi.

 


Bu haber toplam 2736 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.