YARGILANMALARINA DEVAM EDİLDİ

YARGILANMALARINA DEVAM EDİLDİ

Duruşma sonunda meslekten ihraç edilen ve bir süredir tutuklu bulunan Eski Merkez Kasımpaşa Camii İmamı Ahmet Arslan tahliye edildi.Bilecik’te FETÖ Terör...

A+A-

Duruşma sonunda meslekten ihraç edilen ve bir süredir tutuklu bulunan Eski Merkez Kasımpaşa Camii İmamı Ahmet Arslan tahliye edildi.

Bilecik’te FETÖ Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davasında Diyanet İşlerinden ihraç edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Bilecik Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıkların bazıları ile avukatları ve yakınları hazır bulundu. Bazı tanıkların ifadelerine başvuruldu.
Duruşma sonunda meslekten ihraç edilen ve bir süredir tutuklu bulunan Eski Merkez Kasımpaşa Camii İmamı Ahmet Arslan tahliye edildi. Yine meslekten ihraç edilen ve tutuklulukları devam eden müezzin kayyum Kurtuluş Çetin, Mehmet Ehliz ve Sabri Şimşek’in dosyaları ise bu dava dosyasından çıkarılmasına ve bu kişilerin davalarının başka bir dosya üzerinden yürütülmesi yönünde karar alındı. Gelecek duruşmada beyanları alınmayan tanıkların dinlenmesine karar verildi. Ayrıca soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen ve bir süre önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Kur’an Kursu öğreticilerinden Canan Gülgün, Meryam Eser ve Saime Duman ile eski Osmanlı Camii İmam Hatibi Ömür Mert’in adli kontrollerinin devamına hükmedildi. Ayrıca gelecek duruşmada bir gizli tanığın dinlenmesi yönünde karar verildi.

Bu haber toplam 2486 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.