YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

YILIN İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Toplantının ana gündem maddelerini kapalı pazar konusu oluşturduBozüyük Belediyesinde 2018 yılının ilk belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı...

A+A-

Toplantının ana gündem maddelerini kapalı pazar konusu oluşturdu

Bozüyük Belediyesinde 2018 yılının ilk belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapıldı.
11 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda toplantının ana gündem maddelerini kapalı Pazar konusu oluşturdu. Kapalı Pazar yerindeki eski hak sahiplerinin durumu, yeni kapalı pazardaki dükkân ve pazaryerlerinin satışı ve kiraya verilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı. 2018 yılında görev yapacak denetim komisyonuna üye seçimi de yapıldı. AK Parti’den M. Doğan Tunç ve Abdurrahman Kırgız ile MHP’den Nizamettin Kırkan’ın aday gösterildiği denetim komisyonu seçimlerinde AK Parti adayları 13’er MHP adayı ise 11 oy alırken CHP’li meclis üyeleri MHP adayı Nizamettin Kırkan’ı destekledi. Toplantıda maddelerin tamamı oy birliği ile kabul edilirken Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yılın ilk toplantısında alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

meclis-(10).jpg
Toplantının ilk gündem maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanunun 49/3’üncü maddesi gereği sözleşmeli personelin ücretlerinin Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2018 yılı için yayınlayacağı, belediyelerde sözleşmeli personel ücret tavanları konulu genelgesi dikkate alınarak, çalıştırılacak olan kadro unvanları için Birinci Derecenin Birinci Kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre net aylık tutar üzerinden ödenmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Görüşmeler sonrasında gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Geçici İş Pozisyonunun 2018 Mali Yılı için onaylanması konusunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.
İlçede bulunan amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılmasına ve ilçeyi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere ve antrenörlere; kişi başı 5 bin TL’yi geçmemek üzere ayni ve nakdi yardım yapmak için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapılarak oybirliği ile kabul edildi.
Belediye Meclisinin 2018 Ocak ayında yapacağı toplantıda, Kapalı Pazaryerinin 31.12.2014 tarihinde çökmesinden dolayı Yenimahalle 1082 ada 4 parselde yeni kapalı pazarın kullanıma açılacak olması, dükkan yerlerinin tekrar ihale edilecek olması sebebiyle; 02.06.2010 tarih, 154 sayılı Encümen kararı gereği ihale ile satılan iç dükkânların bedellerinin, denkleştirici adalet ilkesine göre, Belediye Başkanlığına ödenme tarihlerinden itibaren geri ödeme tarihine kadar işleyecek yasal faizleri ile birlikte, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18/1-h maddesi gereğince; Kamu yararını gerçekleştirmek, dava açılması durumunda mahkeme masraflarına mahal vermemek adına hak sahiplerine geri ödenmesine;  bu konu ile yapılacak her türlü sözleşme ve ibraname imzalama yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi konusunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.
Bilecik Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilecik Toprak Koruma Kurulunun 10.11.2017 tarih ve 57 sayılı kararı ile İlçemiz Çarşı Mahalle sınırlarında yürürlükteki imar planımızda var olan "Atıksu Tesis Alanı (Arıtma Terfi Merkezi)"'na ilave yapılması için, I23B10B4D ve  I23B10B4C paftalarda, 125 ada; 2, 3 ve 4 nolu parsellerde toplam 1.1066 hektarlık alanda ilave "Atıksu Tesis Alanı (Arıtma Terfi Merkezi)"olarak imar planı yapılması için  "Tarım Dışı Amaçla " kullanılması uygun görülmüştür.  28.11.2017 tarihli ve 86800188-230.04.02-E.3009597 sayılı Bilecik Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yazısına istinaden; Çarşı Mahalle 125 ada 2, 3 ve 4 nolu parselde toplam 1.1066 hektarlık alanın "Atıksu Tesis Alanı (Arıtma Terfi Merkezi)" olarak ilave imar planı yapılması ve tarım dışı amaçlı kullanılması için kamu yararı teknik raporu hazırlanması ve  İçişleri Bakanlığından kamu yararı kararının alınması talebinin görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.
Uzunlar Motorlu Araçlar Ulaştırma İnşaat Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin dilekçesine istinaden; şirketlerine ait olan 95 ada 281, 283 ve 379 nolu parsellerle şuyulu olan 95 ada 387 nolu parselde Belediyemiz adına kayıtlı 73,65 m²'lik taşınmazın Uzunlar Motorlu Araçlar Ulaştırma İnşaat Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne satışının yapılması için Bozüyük Belediyesi Encümenine yetki verilmesi talebinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Yeni Mahalle 1082 Ada 4 Parselde bulunan Kapalı Pazaryerinde bulunan 30 adet dükkanın satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bozüyük Belediyesi meclis kararında sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere "Sağlık Bakanlığına bedelsiz devir " ifadesi yerine Sağlık Bakanlığına hizmet süresince tahsisi veya Maliye Hazinesine bedelsiz devir veya trampa yapılması" şeklinde değiştirilmesi talebinin görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.
Belediyeye ait Kasımpaşa Mahallesi Şenkal Caddesi üzerinde faaliyete başlayacak kapalı pazar yeri tuhafiye ve sebze bölümlerinde pazarcı esnaflarının faaliyet gösterecekleri parsellerin,  5393 sayılı Belediye Kanununun 18-e maddesine göre  (10) yıla kadar kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile kabul edildi.
Belediye meclis üyeleri arasından denetim komisyonuna üye seçimi yapıldı. AK Parti’den M. Doğan Tunç ve Abdurrahman Kırgız ile MHP’den Nizamettin Kırkan’ın aday gösterildiği denetim komisyonu seçimlerinde AK Parti adayları 13’er MHP adayı ise 11 oy alırken CHP’li meclis üyeleri MHP adayı Nizamettin Kırkan’ı destekledi. Belediye imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Son olarak CHP grubu tarafından Dübekli Köyü ulaşım sorunu ve hemzemin geçitlerinin son durumuyla alakalı verilen önerge görüşülerek önümüzdeki ay gerekli görüşmelerin yapılarak yazılı olarak cevap verilmesine karar verildi.

meclis-(17).jpg

Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.