ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Beklenen son

Beklenen son

Bomba Patladı, Kamuoyu Şok! demek isterdim ama şok filan yok, zaten herkes heyecanla bugünü bekliyordu.  Bozüyük'te bile bu konu konuşuluyordu. Delil yok, gören yok ama herkes kulaktan dolma bilgilerle bombanın patlayacağı günü bekliyordu.

Elbet gün yüzüne çıkar ama ne zaman diye düşünürken, GAME OVER!

'Rüşvet' örf, adet haline geldi canım ülkemde. Yapılmadığı zaman yadırgar olduk bu olayı. Yeri geldi makbuzlu bağış adı altında da yaptık biz bunu. Şöyle bir çavremize baksak, rüşvetin kılık değiştirmiş bir çok halini görebiliriz aslında. 

Bakınız Bilecik Belediye'sinin hali ortada bomba patladı, oyun bitti. Şimdi ise sonuç ne olacak merakla bekliyoruz. Herkes topu birbirine atma derdinde. Suçlu bulunur, istifalar edilir, görevden de alınılır, hapiste de yatılır sonra biz yine kaldığımız yerden devam ederiz. İki üç gün konuşalım bakalım. 

Haritayı geniş tutmaya gerek yok, daha düne kadar Berberoğlu’nun da adını duyduk ‘rüşvet’ başlığı altında. E şimdi sonuç ortada, alıştık be azizim, alıştırdılar! 

Bilecik’te bomba patladı, etkisi Bozüyük’e kadar geldi. Rüşvet olayının ardından Bozüyük halkı Başkan Bakkalcıoğlu’na helal olsun diyor.

Başkan Bakkalcıoğlu için bütün herkes sanki bir araya gelip anlaşmış gibi, bizim başkan asla bunu yapmaz diyor. O kadar güzel bir güven vermiş ki Bozüyük halkına, gram şüphe duymuyorlar. Başkanımızın tutumlu tavrı, ödemelerine karşı gösterdiği titizlik ve en önemlisi Bozüyük için hazırlamış olduğu çoğu çalışmasında dışardan almak yerine kendi imkanlarıyla üretmesi bu güvenin en büyük göstergesi olabilir. E hal böyle olunca Bozüyük halkı başkanına bir kez daha minnettarlık duymadan edemiyor. Bozüyük’ün adını bu başlık altında duymayacak olmak gerçekten büyük bir güven veriyor.

Konuyla ilgili aldığım bazı duyumlarımda oldu, bu olay ortaya çıkmadan önce Bakkalcıoğlu’na rüşvet dedikoduları aktarılmış ve CHP’li bir Belediye olduğu için uyarması gerektiğini söylemişler. Sonrasında ne oldu bilmiyorum ama böyle bir durumda konuşuldu.

Bir başka duyum daha var, gelinen son süreçte Başkan Bakkalcıoğlu’nu da bir tedirginlik sarmış malum ikisi de CHP Belediyesi iş büyürse denetimler, ifadeler ister istemez herkesi tedirgin edecek. Rüşvet tedirginliği değil bu onu zaten başında  söyledik.

"Yunus Emre “Zulüm ile abat olanın akibeti berbat olur” demiş. Bu zamana kadar halkına zulmeden, halkın istemediği işler yapan, halka rağmen birşeyler yapan eninde sonunda cezasını buldu. Devletimiz uçan kuştan haberi olduğunu gösterdi. İnşalah bu olaylar başta seçilmişlere, yöneticilere ders olur. 

Bundan sonra ki süreçte neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Rüşvetsiz günlere…

Bu yazı toplam 6518 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR