Bozüyük'ü ikiye bölen tartışması yeniden alevlendi!

Bozüyük'ü ikiye bölen tartışması yeniden alevlendi!

Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mecit Kuruoğlu, Hal camii önünde ki billboardların yeni yerinden dolayı, Belediye'ye tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız, "Bozüyük ikiye bölündü" başlıklı haberimizin ardından, Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mecit Kuruoğlu gazetemize açıklama yaptı. Başkan Kuruoğlu, Belediye'ye; 'çalışmaları ile yenilenmesi sağlanan cami ve vakıf dükkanlarına olan husumetiniz nedir?' diyerek yapılan değişimi eleştirdi. Ak Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mecit Kuruoğlu yaptığı açıklamasında; "İlçemize Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce kazandırılan hal camii Mayıs 2020 de tamamlanarak ibadete açılmıştır. İlçemizin en merkezi alanlarından birinde bulunan bu camii bildiğiniz üzere müştemilatlar ve vakıflara ait işyerleri proje dahilinde bulunmaktadır.

bilboard-tartismasi-yeniden-alevlendi1.jpg

2019 yılında inşaat halindeyken Bozüyük belediyesince, Bozüyük’ün en işlek caddesi, İsmet İnönü caddesi tarafındaki caminin ve dükkanlarının görüntüsünü engelleyecek şekilde devasa billboard çalışması yapılmış, birçok alternatif yer olmasına rağmen billboardlar caminin önüne taşınmıştı. Bu billboardların cami ve dükkanlarını engelleyecek şekilde, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne, dolayısıyla Türk Milleti’ne ait bir eseri değersizleştiren bu çalışma toplumun büyük kesiminden tepki almış ve bu yanlış uygulamadan vazgeçilerek billboardlar kaldırılmıştı.

Ancak şuan ne sebeple olduğunu anlayamadığımız gerekçeyle önce camiye meydan tarafından giriş bölümü betondan yapılan yeşil alanla tamamen kapatılmış ve sonrasında yeniden billboardlarla hem dükkanların hem de caminin silueti yeniden bozulmuş oldu. Belediye başkanına sormak isterim; ‘’Daha önce buraya koyduğunuz billboardları duyarlı vatandaşlarımızın tepkisiyle kaldırdınız, şimdi neden tekrar koydunuz? Böyle davranarak nereye varmaya çalışıyorsunuz?

bilboard-tartismasi-yeniden-alevlendi2.jpg

İlçemizde ki önceki dönem yöneticilerin özverili çalışmaları ile yenilenmesi sağlanan cami ve vakıf dükkanlarına olan husumetiniz nedir?" Bizim buradan çağrımız, o gün de dediğimiz gibi 85 milyon vatandaşımıza ait bir kurum olan, tarihi eserlerimiz için kaynak oluşturan ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarma misyonuyla çalışan ,Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünü eserinin, siyaset malzemesi yapılmamasıdır. Akla ve mantığa uygun olan, öyle güzide bir eserin siluetini bozan bu billboardların derhal kaldırılması, yapının değerinin ve itibarının iade edilmesidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.