Çarşı pazar yangın yeri!

Pazartesi günleri kurulan kapalı pazarda mikrofonlarımızı vatandaşlara uzattık. Hem alıcının hem satıcının dertli olduğu pazar adeta yangın yerine dönmüş durumda.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Eylül ayı enflasyonu yüzde 19,58’e yükseldi. Bir önceki yılın aynı ayına göre en çok artış yaşanan kalem ise gıda oldu. 

TÜİK’in açıkladığı veriler sonrası çarşı pazarın durumuna göz attık. Pazartesi günleri kurulan kapalı pazarda mikrofonlarımızı vatandaşlara uzattık. Hem alıcının hem satıcının dertli olduğu pazar adeta yangın yerine dönmüş durumda. 

VATANDAŞ PAHALILIKTAN DERTLİ!

Pazar yapan vatandaşlar pahalılıktan dert yanarken alım güçlerinin ise her geçen gün düştüğünü söylüyor. Haftalık pazar harcamasının 100-150 TL’ye çıktığını ifade eden vatandaşlar pazardan istediklerini değil paralarının yettiği kadar alışveriş yapabildiklerini dile getiriyor. Bazı vatandaşlar ise her hafta pazara çıkamadıklarını anlatıyor. 

PAZARCI ESNAFIDA DERTLİ!

Diğer yandan, kapalı pazar yerinde sergi açan pazarcı esnafıda dertli. Vatandaşların alım gücünün düşmesi sebebiyle ürünlerini satamadıklarını dile getiren pazarcı esnafı zincir marketlerden de şikâyetçi. Artan girdi maliyetleri sebebiyle pazar fiyatlarının normal olduğunu kaydeden pazarcı esnafı geleceğe dair kaygılı olduklarını belirtiyor. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3756 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum