DEV SEMPOZYUM BAŞLADI

DEV SEMPOZYUM BAŞLADI

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in tanıtımı, ulusal ve uluslararası platformlarda daha fazla yer alması için çalışmaların aralıksız süreceğini söyledi.

Bilecik Belediyesi’nin önderliğinde, BEBKA ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu’, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görkemli açılış töreni ile başladı. 

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyum Mehter Takımı’nın muhteşem konseri ile başladı. Ardından Bilecik Tanıtım filmi izlendi. Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştirdiği sempozyumda, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

1-434.jpg

TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, kültürel etkinliklere aralıksız devam edeceklerini belirterek, ‘’Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri; Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrul Sancağı Osmanlı Ocağı Bilecik'imizi ulusal ve Uluslararası platformda büyük organizasyonlarda tanıtımına önem veriyoruz” dedi.

ŞEHRİ MEDENİYET DEFİLESİ

Konuşmaların ardından Sema Şimşek, Irmak Atuk, Derya Çavuşoğlu gibi birçok önemli modelin yer aldığı, moda tasarımcısı Aylin Yılmaz tarafından tasarlanan ve koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleşen Şehri Medeniyet Osmanlı Kültür defilesinde ilimizin gelenek ve göreneklerini sergileyen 30 parça kıyafet katılımcıların beğenisine sunuldu. 

2-436.jpg

TÜRKİYE VE FİLİSTİN BAYRAĞI AÇILDI

Defile sonunda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etmek amacıyla Türkiye ve Filistin bayrakları açıldı. Mankenlerin bu protestosu katılımcıların takdirini topladı. 

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ

Büyük beğeni toplayan defilenin ardından sempozyumun açılış kurdelası kesildi. Daha sonra Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve tescillenen Bilecik’in ilk Minyatür Sergisi açılarak katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Açılış törenine, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Erim, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

3-325.jpg

Sempozyum kapsamında hafta boyunca birbirinden önemli isimlerin katılacağı çok sayıda oturum gerçekleştirilerek, Bilecik’in tarihi ve kültürel değerlerinden ekonomisine; sanayideki varlığından tarım ve doğal güzelliklerine kadar tüm unsurlar ele alınacak.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum