MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Halkın öğrenmeye hakkı var!..

Halkın öğrenmeye hakkı var!..

Bu hafta köşe yazımın konusunu seçmekte oldukça zorlandım.

Küre'ye yapılmak istenen çimento fabrikası ve siyasette oluşturduğu tartışmalar var. 

Bu konuyu mu ele alsam yoksa yine Söğüt'te Ak Parti ilçe başkanı görevden alındı bu konuyu mu ele alsam diye düşündüm.

Yoksa ekonomide yaşanan dalgalanma ve ilimize olan yansımalarını mı?

Tabii bir de asgari ücrete yapılan zam konusu var.

Bunların hepsini ayrı ayrı değerlendiririz.

Geçen hafta Bozüyük Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu'nu makamında ziyaret ettik. Her ne kadar konuya ilişkin haberimizi yazsak da haberde yer almayan bazı konuları bu yazımda dile getirmek istedim.

Bakkalcıoğlu'nu en son 90'lı yıllarda Bozüyük Belediye Başkanlığı yaptığı yıllarda ben lise öğrencisi iken gazetemizin sahibi babam Şadi Erdal ve amcam Ali Erdal ile birlikte ziyaret etmiştik. Şimdi Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi oğlum Kadir Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz ile birlikte ziyaret ettik.

Aradan yıllar yıllar geçti.

Başkanla sohbetimizde, belediye faaliyetlerinin sürekli basına bilgi verilmesini sanki kendi reklamını yaptırıyormuş gibi geldiğini ve kendi reklamını yaptırmaktan çok hoşnut olmadığını ifade etti.

Kendilerine bu düşüncenin doğru olmadığını, halkın lideri konumunda olanların, seçilmişlerin, icraatın başında olan kişilerin yaptığı icraatlardan, çalışmalardan haberdar olması gerektiğini, hatta yapılacak veya yapılması planlanan konularda bile ne düşündüğünü halkın bilmesi gerektiğini söyledim.

Bu mevzuda belediye başkanlarının kendi reklamını yaptırıyormuş gibi düşünmesinden ziyade halkın haber alması, bilgilendirilmesi şeklinde düşünmesi gerektiğini anlattım.

Bunun yanında gazetede çıkan haberlerin kayda girdiğini, yüzyıllar sonra bile Bozüyük ile ilgili bir araştırma yapacak akademisyenin bu haberler vasıtasıyla o dönemde siyasilerin, halkın ne düşündüğünü ortaya çıkarabileceğinden bahsettim.

Ardından Sn. Bakkalcıoğlu'nun ilk dönem belediye başkanlığını yaptığı 90'lı yıllarda Sakarya Gazetesi'nde çıkan haberleri ve yaptığımız röportajı kendilerine takdim ettim.

Haberlerde Sn. Bakkalcıoğlu şimdiki belediye hizmet binasının temelini atacağı, Kasımpaşa mh. karşısındaki belediye işhanını yapacağı, Bozüyük'e yeni düğün salonu yapacağı ve Yeşilkent mahallesi oluşturacağı haberleri yer alıyordu.

Aradan neredeyse 30 yıl geçti.

Bakkalcıoğlu temelini attığı belediye hizmet binasını bitirdi ancak içinde oturmak 30 yıl sonra nasip oldu.

Kasımpaşa camii karşısındaki belediye iş hanını bitirdi ancak tekrar seçildiğinde çoğu dükkan satılmış belediyenin elinden çıkmış vaziyette aldı.

Yeni düğün salonu hizmete girdikten sonra, başka bir düğün salonu yapılmadığından belediye tarafından yapılan yeni düğün salonu yeni olarak kaldı.

Sn. M.Talat Bakkalcıoğlu'na 1989 yılı ve  90'lı yıllarda, ilk dönem belediye başkanlığına ilişkin Sakarya Gazetesi'nde çıkan haberleri takdim edince çok mutlu oldu ve duygulandı.

Başkan her zamanki kibarlığı ile bizleri çok güzel ağırladı ve yaptığı ve yapmakta olduğu icraatları bizlere anlattı.

Şimdi ben bu konuları anlatsam gazetenin sütunları yetmez.

Sn. Başkana şunu söyledim: "Sizin bu anlattıklarınızı gazeteci olarak ben bilmiyorsam, vatandaş nereden bilsin."

Sn. Bakkalcıoğlu'nu Basın Masası programımıza davet ettim. Bozüyük'e yapılan, yapılmakta olan ve yapılması planlanan konuları anlatmasını istedim.

Memnuniyetle kabul etti.

Kendilerine misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum.

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 4540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR