MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Hiçbir emeğin boşuna gitmediğini görmüş olduk

Hiçbir emeğin boşuna gitmediğini görmüş olduk

Rahmetli Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan Bilecik’e geldi.

Sağolsun gazetemizi ziyaret etti. Sakarya Gazetesi’nin kurucu sahibi babam Şadi Erdal’a şöyle dedi: “Bilecik’e gelir gelmez ayağımızın tozuyla Sakarya Gazetesi’ni ziyarete geldik. İl Başkanım Cafer Bey ve arkadaşlar sizin Milli Nizam Partisi’nin, Milli Selamet Partisi’nin kurucu il başkanlığını yaptığınızı, milli görüşe büyük hizmetler verdiğinizi anlattılar. Ben de baba dostumuzu ziyaret etmek istedim.” 

Hiçbir emeğin boşuna gitmediğini görmüş oldum. Mutlaka o dönemlerde de kıymet görmüştür. Ancak bir nesil geçmiş Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın bu sözleri sarfetmesi aklıma Tolstoy’un “İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruşundadır.” sözünü getirdi.

Amcam Ali Erdal’ın 1960’larda elle yaptığı üzerinde MSP amblemli çiniyi gazeteye getirmiştim. Fatih Erbakan gazetemize gelince o çiniyi kendisine gösterdik.

Çok memnun oldu. Hatırasının değerine paha biçilemeyeceğinden bahsetti.

Şadi Erdal, Milli Selamet ve Milli Nizam Partisi dönemlerinde il başkanı iken eski hatıralarını anlatırken, şu an üniversite olan yere babası Necmettin Erbakan’ın döneminde rulman fabrıkası kurulması için çalışma yapıldığını, Bilecik Organize Sanayi Bölgesi’nin o dönemde temellerinin atıldığını ve o dönemlerde Bilecik’e yapılan yatırımları anlattı.

Güzel sohbetti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın ve tüm teşkilatlarının gazetemize gösterdikleri bu ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Erbakan’ın Bilecik programı esnaf ziyareti ile devam etti. Kalabalık coşkuluydu. Esnafın da büyük ilgi gösterdiğini gördük. Basın toplantısı gerçekleştirdikten sonra akşam Kültür Kongre Merkezinde Erbakan partilileriyle buluştu.

Salon hınca hınç doluydu. Üst kısımlardaki balkonlarda oturacak yer bulamayan katılımcılar koridorlarda kendine yer bulmaya çalıştı. Bir kısım partililer salona giremedi.

Hal böyle olunca civar illerden partililerin geldiği de düşünüldü. Orada bazı vatandaşlara nereden geldiniz diye sordum. İl dışından geldim diyene rastlamadım. Bilecik’in ilçelerinden, köylerinden gelen vatandaşlar. Köyden gelenler şunları söylüyorlardı: “Ak Parti en çok köylerden oy aldı ama köylüyü bitirdi. Biz artık yeniden refahı destekliyoruz”

Görüştüğüm bazı kişilerde esnaf olduklarını, esnafın her geçen gün kan kaybettiğini, çok zor duruma düştüklerini, bundan sonra umudu Yeniden Refah'ta arayacaklarını dile getirdiler.

Bina dışına baktığımda da çevre illerden gelen bir otobüs de görmedim.

Bu salon herhalde son dönemlerde böyle dolmamıştır.

Erbakan’ın salondaki konuşması tezahüratlarla sık sık kesildi. İlgi ve coşku çok büyüktü.

Neler söylediğine ilişkin manşetimizde haberi verdik.

Bilecik Ak Parti hatalarımızdan ders çıkartalım, milletin teveccühünü kazanmaya devam edelim diyeceğine “Nereye oy verecekler, gelecekler yine bize oy verecekler” derse kendileri açısından sonuçları da hüsran olur.

Bilecik Belediye seçiminde aynı düşünce tarzıyla hareket edildi. Büyük Birlik Bilecik merkezde 3600 oy aldı. Ak Parti kaybetti.

Peki Büyük Birliğin Bilecik merkezde 3600 oyu var mıydı? Bu oyların çoğu Ak Parti’nin milleti dinlemeden, mecbur bize oy verecekler zihniyetine karşı BBP’ye giden oylar. Ak Parti’nin kaybettiği bu oylar, Ak Parti’ye Bilecik Belediyesi’ni de kaybettirdi.

Bakalım hatalardan ders alacaklar mı?

Hoşçakalın.
 

Bu yazı toplam 11215 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR