Kurtköy’de coşkulu hıdırellez

Kurtköy’de coşkulu hıdırellez

Kurtköy’de düzenlenen hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kurtköy’de düzenlenen hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

1.jpg

Kurtköy Muhtarlığı tarafından Kurban Bayramı’nın 4’üncü günü hıdırellez şenliği düzenlendi. Kurtköy Barajı mesire alanında düzenlenen şenliğe katılım oldukça yoğun oldu. Bilecik’ten ve il dışından çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte Mevlid-i Şerif okunarak şifalı pilav ikramında bulunuldu.

2.jpg

Şenliğin devamında Kurtköylülerin geleneklerimize uygun oynadığı Bilecik çiftetellisi, Bilecik Karşılaması, Söğüt’ün Erenleri ve Cezayir oyunları davetlilerden yoğun alkış aldı.

Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı, hıdırellez şenliklerine katılım gösteren ve maddi manevi katkı sunan herkese teşekkür etti.

3.jpg

İLK MİLLİ SPORCU ile SON MİLLİ SPORCU BULUŞTU

Öte yandan, Kurtköy’de düzenlenen hıdırellez şenliği güzel bir birlikteliğe de sahne oldu. Kurtköy’den yetişen ilk milli sporcu olan Eski Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ile Kurtköylü genç milli sporcu Bahadır Erdal bir araya geldi. Mehmet Terzi, genç sporcuya tecrübelerini aktarırken tavsiyelerde bulundu. Başarılı halterci Bahadır Erdal ise Mehmet Terzi’den devraldığı bayrağı daha yukarılara çıkarmak için vargücüyle çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Kurtköy’den yetişen ilk milli sporcu ile son milli sporcunun bir araya geldiği fotoğraf karesi köylüleri gururlandırdı.mehmet-terzi-bahadir-oral.jpg

4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8379 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.