Mahkemeyi kazandılar ama işlerine geri dönemediler

Mahkemeyi kazandılar ama işlerine geri dönemediler

Bozüyük Belediyesi’ne ait Cemalettin Köklü ve Abdülhamid Han Parklarında çalışırlarken işten çıkartılan 17 işçi verdiği hukuk mücadelesini kazandı. İşçiler açtıkları işe iade davasını kazandı.

Bozüyük Belediyesi’ne ait Cemalettin Köklü ve Abdülhamid Han Parklarında çalışırlarken işten çıkartılan 17 işçi verdiği hukuk mücadelesini kazandı. İşçiler açtıkları işe iade davasını kazandı. İşçiler adına açıklama yapan Sabri Zeybek, hukuk mücadelelerini kazandıkları halde işe tekrar alınmadıklarını iddia etti.

Sabri Zeybek, Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun mahkeme kararına rağmen kendilerini işe başlatmayacağını söylediğini öne sürerek, “Hizmet için geldiklerini ve haklarımızı gasp etmeyeceğini söyleyenler, şu an bizlerin haklarını bir kez daha gasp etmiş durumdalar.” dedi.

SGK’ya bazı usulsüzlüklerle ilgili şikâyette bulunduklarını anlatan Sabri Zeybek, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bugün meydanlara çıkıp İşçi ve Emekçi Bayramını kutlamak için açıklamalarda bulunacak olan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, yardımcıları Ali Şahinoğlu ve Mahmut Fındık açtığımız İşe İade davalarını kazanmamız sonucunda verilen İade Kararlarına ve çalışma başvurusu yapmamıza rağmen bizleri işe başlatmayacaklarını bildirmişlerdir.

Geçen yıl Cemalettin Köklü ve Abdülhamit Han parklarında çalışan biz işçiler, sözde şirket değişikliği gerekçesiyle işten çıkarılmıştık. Bizler hakkımızı dava yolu ile aramaya çalışırken başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu yapmış olduğu açıklamada söz konusu parkların ihale ile yine Belediye’ye ait Metristepe A.Ş. şirketi tarafından işletileceğini ve zarar etmemek için bunun yapıldığını, bizlerin dava yoluna gitmemiz halinde hiçbir hak iddia edemeyeceğimizi belirtmiştir.

mahkemeyi-kazandilar-ama-islerine-geri-donemediler.jpeg

“Ali Şahinoğlu yapmış olduğu açıklamada ben çalışmak istiyorum diye gelen olursa alalım sıkıntı yok demişti”

Şimdi bizler açmış olduğumuz davalarımızda haklı çıktık ve işe iade kararları verildi. Ancak Bozüyük Belediye Başkanlığı söz konusu kararlara karşı istinaf yoluna başvurdu ve birçoğumuzun oradan da kararı döndü ve işe başlatmaları için Belediye’ye başvuru da bulunduk. Ancak Belediye İşçi ve Emekçi Bayramı öncesinde gönderdiği yazıda bizleri işe başlatmayacağını bildirdi. Halbuki Ali Şahinoğlu yapmış olduğu açıklamada ben çalışmak istiyorum diye gelen olursa alalım sıkıntı yok demişti.

“Bozüyük Belediyesi iki ay içerişinde 30 a yakın vasıfsız işçi alımı yaptı”

Bizler pandemi sürecinde parkların çiçek ekiminden havuz temizliğine kadar çalıştırıldık, sosyal tesislerin gece bekçiliklerini dahi yaptık, hiçbirimizin çalışmasından kaynaklı bir şikayet olmamasına rağmen iş kolumuzun garson, mutfak görevlisi vs görünmesi sebebiyle işten çıkarıldık. Bizler her birimde yine aynı özveri ile çalışacağımızı açık açık bildirmemize ve mahkeme kararına rağmen işimize alınmadık. Ancak bizlerin işten çıkartılmasının ardından Bozüyük Belediyesi iki ay içerişinde 30 a yakın vasıfsız işçi alımı yaptı. Bizlerin ekmeği ile oynayan yönetim şimdi meydanlarda emekçilerin bayramını kutlama sloganları atacak.

mahkemeyi-kazandilar-ama-islerine-geri-donemediler-001.jpeg

“Yapılan yargılamalarda ise birçok usulsüzlük ortaya çıktı”

Yapılan yargılamalarda ise birçok usulsüzlük ortaya çıktı. Örneğin yıllardır antrenör olarak Belediye’de çalışan işçinin aslında bizler gibi Cemalettin Köklü ve Abdülhamit Han parkında kasiyer olarak çalışıyormuş gibi yıllarca maaş ödemesi yapıldığı ortaya çıktı. Belediye tarafından eğitmen kadrosunda yer alan ve eğitmen ücreti alan bir çalışanın sekreterlik yaptığı ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Kurumu’na da bu usulsüzlüklere artık son verilmesi için şikayette bulunduk.

“Belediye meclisinin şirketi araştırması gerekiyor”

Cemalettin Köklü ve Abdülhamit Han parkına gelince söz de Personel A.Ş. şirketi zarar ediyor diye Metristepe A.Ş. şirketine devredilen parkların kar ve zararı artık konuşulmuyor. Bozüyük halkının gidip çay içip, sohbet ettiği yerler artık boş durumda. Nedeni ise söz de kar etme amacı. Ancak bu şirkette şu anda zararda ve işçi çıkarmaya devam ediyor. Başkan Yardımcısı Şahinoğlu’nun Ankara’da ikili ilişkilerde muhabbeti olduğu müfettiş büyüklerine para kazandırmaya çalışırlarken sosyal tesislerin kar veya zararı düşünülmüyor. Buradan Bozüyük Belediye Meclis üyelerine de söz konusu şirkette neler olup bittiğini araştırmaya davet ediyoruz.

Hizmet için geldiklerini ve haklarımızı gasp etmeyeceğini söyleyenler, şu an bizlerin haklarını bir kez daha gasp etmiş durumdalar. Ancak bunların da yine cevabını idari incelemeler ve mahkemeler verecektik.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 14267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum