Milletvekili Selim Yağcı Basın Masası’nda “Muhalefetin durumu içler acısı”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, Bilecik ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, Bilecik ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de muhalefetin her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Milletvekili Selim Yağcı, “Muhalefetin durumu içler acısı” dedi.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası programının konuğu AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı oldu. Milletvekili Yağcı, gazetecilerin soruların içtenlikle cevap verdi. Programa, Sakarya Gazetesi’nden Ahmet Meşe, Yeni Bozüyük Gazetesi’nden Kadir Erdal ve Osmaneli Haber Gazetesi’nden Betül Aslan sorularıyla katkı sağladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından neredeyse ilimizin tamamını kapsayan yatırımları değerlendiren Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’e yaklaşık 300 milyon TL’lik bir yatırım kazandırdıklarını bildirdi. Stadyum, gençlik merkezi, yüzme havuzu ve öğrenci yurdu gibi yatırımların Bilecik’in prestijini artırdığını kaydeden Selim Yağcı, ilmizde öğrenci yurtlarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Ayrıca, Söğüt’te gerçekleştirilecek Söğüt Oba Kent projesinin şehrin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sunacağını anlatan Mv. Yağcı, Söğüt’ün gençlerin bir buluşma merkezi haline dönüşeceğini bildirdi.

Yenişehir yolu 2022’de tamamlanacak

Mv. Selim Yağcı, Bilecik köprülü kavşak bağlantı yolu ve Bozüyük yolu bakım çalışmalarının vatandaşlara verdiği rahatsızlığı bildiklerini kaydederek, “Mümkün olan en kısa sürede çalışmaların tamamlanması için gayret sarfediyoruz. Bizlerde yetkililerden sık sık durumla ilgili bilgiler alıyoruz. İnşallah şu anda çekilen zahmet çalışmalar tamamlandığında milletimize sunulmuş güzel bir hizmet olarak karşımıza çıkacak” dedi.

Yenişehir yolu ile ilgili olaraksa çalışmaların planlandığı şekilde ve sorunsuz olarak devam ettiğini belirten Yağcı, “İnşallah 2022 sonunda tam anlamıyla açılmış olacak” ifadesini kullandı.

Yenipazar, İnhisar ve Dodurga’ya doğalgaz

Selim Yağcı, Yenipazar, İnhisar ve Dodurga’nın doğalgaz ile buluşturulmasına ilişkin çalışmaları değerlendirirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Yağcı, “Sayın bakanımız memleketine pozitif ayrımcılık yaptı. Dodurga hatta yakın olduğu için biraz daha avantajlıydı ama Yenipazar ve İnhisar yatırım maliyetleri anlamında çok mümkün görünmüyordu. Sağolsun sayın bakanımız bizleri kırmayarak taşımalı sistemle de olsa doğalgaz götürüleceğinin müjdesini verdi” diye konuştu.

Asgari ücret açıklaması

AK Parti’nin il danışma meclisi toplantısında asgari ücret ile ilgili sarfettiği sözler hatırlatılan Mv. Yağcı, şöyle devam etti:

“Biz vatandaşımızı hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik yine ezdirmeyeceğiz. Sayın bakanımızı ziyaretimde ‘Öyle bir zam yapılsın ki vatandaşımız devletimiz bizi unutmadı’ desin dedim. Bu yaklaşım kendisinin de çok hoşuna gitti. Birçok iş koluyla görüşmeler yapıldığını biliyorum. İyi bir hazırlık var. Burada hem asgari ücretli çalışanımızı hem de işverenimizi dikkate alarak yani kazan kazan formülüyle bir zam yapılmak isteniyor. Tam olarak bilemiyorum ancak 3 bin 500 TL bandı ve üstünde bir rakamın çıkmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Muhalefete eleştirilerde bulundu

Milletvekili Selim Yağcı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesi üzerinden muhalefet yönelik değerlendirmelerde bulundu. Lütfü Türkkan’ı kınayan Milletvekili Selim Yağcı, İYİ Parti’ye “Ne mal olduğunu belli olsun artık” çıkışında bulundu. İYİ Parti’nin milliyetçi gözüküp başka hesaplar içerisinde bulunduğunu söyleyen Yağcı, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in meclis kürsüsünden yaptığı konuşma ise çok daha vahim. Hem yanlış yaptı diyor hem de korumaya çalışıyor. Konuşmasında kullandığı üslup ise ne siyasi nezakete ne de bir kadına yakışmayacak türden” dedi.

CHP’nin tezkereye hayır dediğini anımsatan Milletvekili Yağcı, “Önce tezkereye hayır oyu verdiler. Daha sonra Kılıçdaroğlu “Kandili başlarına yıkacağım” diyor. Tezkereye hayır verirsen Kandil’e nasıl gideceksin? CHP tam bir akıl tutulması yaşıyor, muhalefetin durumu içler acısı. Ben benzemez bir araya gelince ne yapacaklarını da bilemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Yağcı son olarak ilimizde göreve yeni başlayan Vali Dr. Kemal Kızılkaya’yı eskiden tanıdığını kaydederek görevinde başarılar diledi. Emniyet müdürlüğü ile Ertuğrulgazi karakolu önündeki beton bariyerlerin kaldırılmasını olumlu bulduğunu söyleyen Yağcı, Vali Kemal Kızılkaya’ya ve Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’a teşekkür etti.

Bu haber toplam 3712 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum