Muhammed Karadayı’dan sözlü önerge Akraba rantı mı sağlandı?

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in birinci derece akrabaları üzerine kayıtlı arsayı imar planında benzinlik alanı olarak belirleyip belirlemediğini sordu.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in birinci derece akrabaları üzerine kayıtlı arsayı imar planında benzinlik alanı olarak belirleyip belirlemediğini sordu. 

Bilecik Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde AK Parti grubu tarafından Belediye Başkanı Semih Şahin’e sözlü soru önergesi verildi. AK Partili Muhammed Karadayı tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Şahin “İstifa edecek misiniz?” sorusuna ise “Hayır, etmeyeceğim” cevabını verdi. 

AK Partili Karadayı, akraba rantı iddialarından Seven Çarşısı yerine yapılan AVM inşaatının satışına kadar birçok soruyu meclis gündemine taşıdı. 

AK Parti grubu adına Muhammed Karadayı tarafından verilen sözlü soru önergede akraba rantı iddialarından Seven Çarşısı yerine yapılan AVM inşaatının satışına kadar birçok konu meclis gündemine taşındı. 

Muhammed Karadayı tarafından şu sorular yöneltildi:

  • İmar alanı içerisinde şehirlerarası yol üzerinde bulunan birinci derece akrabalarınız üzerine kayıtlı arsaya imar planında benzinlik olarak işaretlediğiniz doğru mu?
  • Bu uygulama ile belediyenin 1 milyon TL civarındaki parayı çöpe atmasına nasıl göz yumdunuz?
  • Aynı imar alanı içerisinde 19 bin m2 5 kat imar oluşturulan gölet manzaralı arazilerin Selçuk Erdağı ve kurumla ilişkisi olan kişilerin üzerine olduğu doğru mu?
  • İmar düzenlemesini bu bilgiler dahilinde mi gerçekleştirdiniz?
  • Belediye başkan yardımcılarının, belediye müdürlerinin ve personelinin sözde belediyemizle ilgili olmayan kişi Selçuk Erdağı’ya biat etmesinin zeminini siz mi hazırladınız?
  • Belediyemizle iş yapmak isteyen kişilerin alacaklarını talepleri üzerine bu konu beni aşar Selçuk bey ile görüşün diyen belediye başkan yardımcılarını ve bu rüşvet konusu ile ilişkili olan personeli görevlerine devam ettirecek misiniz?
  • 89 ada 15 parsel üzerine yapılan AVM’nin satışı ile alakalı 42 milyon TL satış için komisyona havale kararı alınmasına rağmen üzerine çizik atarak ve encümen kararını hiçe sayarak iptal ettiğiniz doğru mu?
  • Belediye binası içerisinde 200 bin dolar nakit ve 130 bin dolar senet alırken yakalanan danışmanınızın ve yönetim kurulu başkanınızın bu durum sizin bilginiz haricinde yapamayacağı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yetki ve sorumluluğu sizin üzerinizde olan Bilecik Belediyesinin adının lekelenmesinden ötürü istifa edecek misiniz?

BAŞKAN ŞAHİN CEVAPLADI

Karadayı’nın iddialarına ve sorularına cevap veren Başkan Şahin, istifa etmeyeceğini belirterek AVM inşaatının satışını iptal etmediğini söyledi. Pelitözü’nde akrabalarına ait çok sayıda arsa olduğunu dile getiren Semih Şahin, Pelitözü’nde gerçekleştirilen imar planlamasının kendileri tarafından değil AK Parti döneminde işin verildiği şirket tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Şahin ayrıca, Selçuk Erdağı ile ilgili adli sürecin devam ettiğini belirterek, olaydan sonra kendisini görevden aldığını hatırlattı. Şahin, rüşvet konusu ile ilgili olan müdür veya belediye başkan yardımcılarının olması halinde  “Selçuk bey ile görüşün diyen belediye başkan yardımcılarını ve bu rüşvet konusu ile ilişkili olan personeli görevlerine devam ettirecek misiniz?” sorusuna ise “Ettirmeyeceğim” diye cevap verdi.
 

İzlenme: 9033
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Benzer Videolar