Mustafa Aksu'dan Çarpıcı Açıklamalar

Mustafa Aksu'dan Çarpıcı Açıklamalar

2023 yılı genel seçimlerinde CHP Milletvekilliği aday adayı olan Mustafa Aksu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler için aday adayı olmayacağını belirtti.

2023 yılı genel seçimlerinde CHP Milletvekilliği aday adayı olan Mustafa Aksu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler için aday adayı olmayacağını belirtti.
31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimler öncesinde Bozüyük siyaseti hareketlenmeye başladı. Aday Adaylık sürecinde Bozüyük'te birçok isim konuşulurken vatandaşlar kimin aday gösterileceğini merakla bekliyor.
Bu süreçten 2023 yılı genel seçimlerinde CHP Milletvekilliği aday adayı olan Mustafa Aksu, Belediye Başkanlığı aday adaylığı ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği aday adaylığı sürecicinde sıralamada yer almamasından dolayı 'bu durum bize destek olan hemşehrilerimizde büyük hayal kırıklığı yarattı' ifadelerini kullandı.
Bozüyük Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecindeki kendi düşüncelerini paylaşan Mustafa Aksu, 'Aday adayı olmakla aday olunmuyor. Bu belirsizlikten dolayı bana her zaman destek olan hemşehrilerime bir kez daha hayal kırıklığı yaşatmamak için resmi olarak belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunmadım' dedi.
Mustafa Aksu yaptığı açıklamada;
"Bilindiği üzere kamudan emekli olduktan sonra siyasi parti tercihimi Cumhuriyet Halk Partisinden yana kullanıp 9 Eylül 2018 tarihinde üye oldum ve böylece siyaset dünyasına girmiş oldum. Siyaset dünyasındaki ilk aday adaylığı deneyimim, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partimizden Bilecik Milletvekili Aday Adayı olmamdı. Milletvekili Adayı olabilmek için çalışmalara bir buçuk yıl önce başladık. Yoğun çalışmalar yaptık. Bütün toplum kesimleriyle buluştuk ve desteklerini aldık. Halkımızın bize olan güçlü desteği, açık yapılan anketlere de yansıyordu. Yapılan Merkez Yoklamasında Cumhuriyet Halk Partimiz bizi birinci sıraya koymuş olsaydı, Bozüyük'ten yükselen dip dalgası Cumhuriyet Halk Partimizi Bilecik ilimizde birinci parti yapacaktı. Bu durum hakkında CHP Genel Merkezimize ayrıntılı bilgiler vermemize karşın sıralamaya sokulmadım. Bu durum bize destek olan hemşehrilerimizde büyük hayal kırıklığı yarattı.
"Aday adayı olmakla aday olunmuyor"
Yerel Seçimlere doğru yol aldığımız bu süreçte hem partimizin içinden, hem de halkımızı oluşturan her kesimden ve sosyal tabakadan hemşehrilerimiz Belediye Başkanlığına aday olmam yönünde istekte bulundular. Ben de bu taleplere karşılık "Partimiz ismim üzerinde uzlaşma sağlarsa aday adayı olurum" dedim. Kamuoyundan gelen talep doğrultusunda partimizin il ve ilçe organlarına belediye aday adaylığı noktasında mesajlar verdim. Görünen odur ki, aday adayı olmakla aday olunmuyor. Çünkü, halen görevde olan ve yüzde elli oyla seçilmiş CHP üyesi bir belediye başkanı var. CHP Genel Merkezimiz Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu hakkında memnuniyet anketi yaptırıyor. Anketten halk memnuniyeti yüksek çıktığında yeniden aday gösterilme durumu var. Diğer taraftan İlçe Başkanımız İhsan Esel de aday adaylığı konusunda çok istekli, nitekim de aday adaylığını açıkladı. Bu belirsizlikten dolayı bana her zaman destek olan hemşehrilerime bir kez daha hayal kırıklığı yaşatmamak için resmi olarak belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunmadım.
"Kimsenin duygusal ya da kişisel egolara göre davranmaya hakkı yoktur"
Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin ve milletimizin bugünü ve yarınları için önemli bir parti. 4 Kasım 2023'te Ankara'da yapılan Kurultayda tepeden tırnağa değişim ve yenilenme sürecine giren Cumhuriyet Halk Partimizin önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı sonuçlar almasını sağlamak, hepimize düşen tarihsel zorunluluktur. Yerel seçimlerde başarı sağlamak için çok çalışmanın yanında hem İl Genel Meclisinde, hem Belediye Başkan ve Yardımcılığında hem de Belediye Meclisinde adayları çok ustaca yerleştirmek gerekmektedir. Bu konuda kimsenin duygusal ya da kişisel egolara göre davranmaya hakkı yoktur. Bu süreci çok sağlıklı bir şekilde örmeye mecburuz. Ben de emek ve halk örgütçülüğünden gelen bir eğitimci olarak yetkili kurullarımızla birlikte siyasal sürece her anlamda katkı yapmaya hazırım"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum