ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Ne olacak bizim sonumuz?

Ne olacak bizim sonumuz?

Yine canım ülkemin gündemi bu hafta da yoğundu. İntiharlar, cinayetler, siyasi çatışmalar, ekonomi, zamlar, aşılar ve bitmek bilmeyen korona! Bunlar gibi daha nice konu başlığı tüm zamanlarda olduğu gibi bu haftada  Türkiye’nin gündemindeydi.

Yazıya başlamadan önce ne yazayım diye düşünürken, bu hafta neler olmuş şöyle bir göz gezdireyim dedim, demez olaydım! 10 dakika içinde hayatım karardı. 

Bir de sizin hayatınızı karartayım;

Bu haftanın en çok konuşulan olaylarından biri,

-Elazığ'da sabah saatlerinde intihar eden 20 yaşındaki  Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın intihar haberi oldu. İntiharın ardından ortaya çıkan video ülkeyi adeta ayağa kaldırdı. Aile baskısı, cemaat baskısı, Türkiye şeriatçı nidaları, acılı babanın söyledikleri… Yine her zaman ki gibi ülke ikiye bölündü bir taraf sağ bir taraf sol ama asıl ana başlık bu düşüncelerle yok oldu.

Kadın cinayeti olmadan geçen bir hafta söz konusu olabilir mi? Tabiki de HAYIR!

-Avukat Dilara Yıldız Tuzla’da zorla götürüldüğü restoranda, eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Başka ülkede yaşayamam dedirten bir haber başlığı daha;

-İzmir'de gece hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki yatalak kadın, tedavisinin ardından ambulans verilmeyince evine sedye ile götürüldü. Bir de şunlar var; Antalya’da inşaat firması patronu, arabası kirlenmesin diye işçiyi bagajda taşıdı. Türkiye vatandaşı yine şaşırtmaya devam ediyor, ‘Ankara'da "cin çıkarma" seansında 100 kez oklava ile vurulan kadın hayatını kaybetti. ‘ Ağlasak mı gülsek mi nasıl böyle bir toplum olduk hayret ediyorum.

-Hayvan cinayetide olmazsa olmaz. İstanbul'da bir sürücü, aracıyla kasıtlı olarak yol kenarındaki köpekleri ezdi ve cani sürücü gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

-Kabataş Erkek Lisesi'nde Atatürk'e hakaret edip, fotoğrafına saldıran öğrencilere, okul disiplin kurulu 5 günlük uzaklaştırma cezası verdi. 

Başka başlıklarda var olmaz mı devam edelim, Dört yaşlarındaki bir kız çocuğu, ebeveyni tarafından rakı içirilirken kameraya alındı. Çocuğa, 'Nasıl beğendin mi?' diye de sormayı ihmal etmedi!

E biraz da siyaset;

-PKK’lı terörist ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili fezleke TBMM'ye ulaştı.

-Canlı yayında 100 TL'lik et almak yerine kuzu kestirdiğini söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den açıklama: “Tasarrufa dikkat ediyorum, kasaptan et almıyorum, gidiyorum kuzuyu kestiriyorum.”

-Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye bu muhalefet sorununu nasıl çözer bilmiyoruz. Karşımıza çıkaracakları aday konusunda anlaşamıyorlar. Saç saça baş başa kavgaya dönüşmüş durumda. Yakında adliyelik olurlarsa şaşırmayın.”

-Hazine ve Maliye Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın, AK Parti’den istifa etme kararı aldığı öğrenildi.

-Yüksek Seçim Kurulu’nun yayınladığı 2023 Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere katılabilecek partiler listesinde Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi yer almadı.

E ekonomi de durum ne?

-Piyasalar haftaya yatay başladı:

Dolar 13,83 TL

Euro 15,68 TL

Gram Altın 797 TL 

Siz değerli okuyucular yazımı okurken kaç olmuş bir kontrol edin malum takip etmek zor şu son günlerde. Hal böyle olunca insanlar da şaşırdı ne yapacağını.

Bakınız; “İstanbul Zeytinburnu’ndaki bir turşucu, doların turşusunu kurdu.”

-LPG Otogaz'a 29 kuruş zam yapıldı.

-Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir son 8 yılda 4 bin dolar azaldı.

-ÖTV'de motor hacmi 1.600'e kadar olan otomobillerde matrah dilimi 3'ten 5'e çıktı. Matrah güncellemesiyle birlikte ÖTV oranı düşen otomobillere indirim gelecek.

Korona da durum ne bir de ona bakalım da gidelim, yoksa yazı uzadıkça uzayacak Türkiye bu sonuçta bir yazıyla anlatılmıyor öyle hemen…

-Türkiye'de 24 saatte 77 bin 722 vaka tespit edildi, 145 can kaybı yaşandı.

-Almanya, TURKOVAC aşısı olanların ülkeye alınmayacağını, hiç aşı olmamış gibi değerlendirileceğini açıkladı.

-Çin de ortaya çıkan virüsün ardından alev silahıyla dezenfektan işlemi yapıldı, Allah’tan canım ülkemde böyle çılgınlıklar yok.

Karardı mı hayatınız, okurken bir sorguladınız mı kendinizi? 

Biz nereye gidiyoruz ve sonumuz ne olacak diye düşündünüz mü? 

Türkiye ne zaman bu hale geldi, bu insanlar ne zaman bu kadar acımasız oldu dediniz mi sizde?

Ben dedim ve bunu her gün haberleri gördükçe diyorum. 

Umarım bir gün gelir burada sizlerle Türkiye’nin adını daha güzel şekilde duyurduğu haberlerle hayatımızı şenlendiririz. Güzel günlere…

Bu yazı toplam 5700 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR