MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Ne oldu şimdi?

Ne oldu şimdi?

Temel mezar taşına “Hastayum hastayum dedim inanmadınız. Ha şumdi gördünüz mü?” demiş.

Bilecik’te rüşvet operasyonu öncesi bu konu herkesin dilindeydi.

Uzun bir dönem belediyeye sahip olamayan CHP, Bilecik Belediyesi’ni kazandıktan sonra, kamuoyunun ifadesiye “Bilecik’i haraca bağladı”

Bileciklilerin “İstanbul ekibi” dediği, belediye ekiplerinin önce zoru gösterip sonra “Yukarısı bilir” ifadeleriyle ortam hazırlandığı tezgahlar.

Aslında herkes her şeyi biliyor!..

CHP İl Başkanı Metin Yaşar’da yaptığı basın toplantısında kamuoyundaki bu söylentiler üzerine İl Başkanlığında bir komisyon kurduklarını ancak belgelendiremediklerini, Belediye Başkanı Semih Şahin’e bu durumu söylediklerini, Şahin’in ise reddettiğini iletiyor.

Ne oldu şimdi? Demek ki siz vatandaşın sesine yeterince kulak vermemişsiniz. Peki o günlerde bu durumu CHP Genel Merkezine bildirdiniz mi, rapor ettiniz mi?

CHP; Basın toplantısından önce veya toplantıda acaba Belediye Başkanı Semih Şahin’e “Kardeşim, kamuoyundaki bu söylentiler üzerine biz komisyon kurduk, sana bu durumu ilettik, sen o tarihlerde bu durumu reddettin, nasıl bir açıklama yapacaksın merak ediyoruz” dedi mi?

Toplantıa Belediye Başkanı “Partime en ufak bir zarar verirsem veya vereceğimi anlasam istifa ederim” diyor.

Daha nasıl bir zarar verecek, bundan kötü daha ne olabilir merak ediyorum.

Geçen haftaki yazımda belediye meclis üyelerinin rüşvet operasyonu öncesinde kamuoyunda ayyuka çıkan rüşvet meselelerini belediye meclis gündemine getirmediğini yazmıştım.

Yazım üzerine MHP Belediye Meclis üyesi Hamdi Salt, belediye meclisinde konunun gündeme geldiğini söyleyerek ilgili toplantı tutanaklarını bana gönerdi.

Salt konuşmasının bir bölümünde müteahhitlerden bahsederek “Hiçbir zaman belediyeyle ters düşmek istemezler. Çünkü siz de duymuşsunuzdur, kulağımıza geliyor, sağda sola. Belediyeye müteahhitler geliyor, ruhsat almak için her bir müteahhitten 2 bin lira, 3 bin lira” derken başkan Hamdi Salt’ın sözünü kesiyor. Öyle bir şey yok diyor.

Salt: “Avanta para isteniyor diye. İstenmiyor mu? Söyleniyor yani” dediğinde Başkan Şahin “Hayır bir saniye. Bir belediye meclis üyesi varsayalımlarla konuşmaz” diyerek kestirip atıyor.

Yine AK Partili belediye meclis üyeleri rüşvet iddialarını gündeme getirdiğinde Başkan Şahin reddetmiş ve “İspatlamayan şerefsizdir” demişti.

Temel mezar taşına “Hastayum dedim dedim inanmadınız, Ha şimdi gördünüz mü?” demiş ya.

Aslında olay patlak vermeden önce bağıra bağıra geldi.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım.

CHP İl Yönetimi her ne kadar konuyla ilgili komisyon kursa da, Belediye Başkanı Semih Şahin’e söyledik desede yeterince görevini yapmadı.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, milletin derdine kulağını tıkadı, sorunlara kayıtsız kaldı.

Ancak şunu da ifade etmeliyim, rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı operasyon öncesinde başta Ak Parti olmak üzere diğer partiler de bu sorunu dile getirmedi.

Basın yoluyla İstanbul’dan gelip Bilecik’i haraca bağladıkları iddia edilen kişileri kamuoyuna şikayet etselerdi asıl o zaman kahraman olacaklardı.

Ben aslında CHP’nin basın toplantısını değerlendirecektim ancak konu buraya gelene kadar mevzu çok uzadı. Ak Parti’nin de CHP’nin basın toplantısı ardından açıklaması var. Hepsini bir dahaki hafta değerlendiririz.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 9225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR