Patlağı tamir eden belediye, parayı alan Dağ-İş mi?

Patlağı tamir eden belediye, parayı alan Dağ-İş mi?

Karasu Birliğinden Dağ-İş'e ayda 70 bin TL ödendiği doğru mu?

Bilecik'i günlerce susuz bırakan Karasu hattındaki patlakla ilgili iddialara Birlik Başkanlığınca cevap verilmez iken Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak'ın başkanlık ettiği Karasu Birliğince Dağ-İş firmasına her ay 70 bin TL ödeme yapıldığı iddia edildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin "Biz tamir ettik, teşekkür bile etmediler" dediği patlak tamiriyle ilgili Dağ-İş'in 70 bin lira aldığı ve her ay düzenli olarak bu paranın ödendiği iddia edildi. Dağ-İş firmasına bu para her ay ödeniyorsa nasıl bir ihale yapıldığı, bu zamana kadar ne kadar para ödendiği, patlakları belediyeler tamir ediyor ise Dağ-İş'e neden para ödendiği kamuoyunca merak ediliyor.

Kamuoyunun sorularına cevap vermeyen Karasu Birliği Başkanı Hüseyin Ocak ise kamuoyunca suçluluk piskolojisine girdiği şeklinde yorumlanıyor.

Hatırlanacağı üzere; Karasu Birliği'nin başkanlığını MHP'li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever yürütüyordu. Milletvekili Selim Yağcı ile aralarında soğuk rüzgarlar esmesi üzerine Birlik Başkanlığına Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak seçilmişti.

Dağ-İş'e Karasu hattının bakım ve onarım işi verildi ise hangi dönemde verildiği ve ne kadar zamandan beri her ay 70 bin TL para ödendiği bilinmiyor.

Daha önceki iki haberimize cevap verilmedikçe kamuoyunda söylentilerde bir o kadar artıyor ve yetkililerin işin doğrusunu yazılı bir şekilde anlatması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere; Karasu hattında meydana gelen patlak sonrası Bilecik günlerce susuz kaldı. Patlağa kimin müdahale edeceği ve sorumluluğu kimin üstleneceğine ilişkin Bilecik Belediyesi ile Karasu İşletme Birliği arasında sorumluluk tartışmaları yaşanırken vatandaş mağdur edildi. Konuyla ilgili yayımladığımız ‘Sorumlu kim?’ başlıklı haberimize Birlik Başkanı Hüseyin Ocak’tan herhangi bir cevap gelmezken Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise patlağı kendilerinin onardığını söyledi. Semih Şahin, “Teşekkür bile etmediler” diyerek duruma tepki gösterdi. 

Yaşanan tartışmaların ardından bu kez belediyelerin birliğe paralarını ödediği, birliğin bir yükleniciye işi verip vermediği iddiaları tartışılmaya başlandı. İddialar ve sorularla ilgili Hüseyin Ocak’tan cevap beklenen haberimizin ardından yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. 

Alınan duyumlara göre, Karasu İşletme Birliği’nce hattın bakım ve onarım işi Dağ-İş firmasına verildi. İddiaya göre, firmaya her ay düzenli olarak 70 bin TL ödeme yapılıyor. Ancak; yüklenici firmanın ve birliğin sorumsuz bir tavır içerisinde oldukları öne sürülüyor. 

Gelinen süreçte, hattın bakım ve onarım işi Dağ-İş firmasına ihale edildi mi? Bu firmaya her ay 70 bin TL ödeme yapılıyor mu? Eğer durum böyleyse; Semih Şahin’in dediğine göre, birlik ve başkanı TOKİ’deki patlakla neden ilgilenmedi? Bilecik Belediyesi patlağı kendisi onardı ise masraflarını birlikten talep etti mi?

Tüm bu sorular bir kez daha Vezirhan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Hüseyin Ocak’tan cevap bekliyor. 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 8376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum