Poyraz’ın maaşı TBMM’de tartışıldı!

Bilecik’ten 3 dönem milletvekilliği yapan ve aslen Bozüyüklü olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın maaşı TBMM Genel Kurulu’nda tartışıldı.

Bilecik’ten 3 dönem milletvekilliği yapan ve aslen Bozüyüklü olan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın maaşı TBMM Genel Kurulu’nda tartışıldı. Genel kurulda söz alan CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Fahrettin Poyraz’ın aylık maaşının 180 bin TL civarında olduğunu öne sürerek Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin haciz konan traktör ve tarlalarını gündeme getirdi.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, kooperatif başkanlarının aldığı maaşlara ilişkin düzenleme içeren konu TBMM Genel Kuruluna geldi. Genel kurulda kürsüye çıkan CHP ve İYİ Parti milletvekilleri Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın aldığı maaş ve huzur hakları üzerinden tartışma başlattı.

“180 BİN TL’YE YAKIN MAAŞ ALIYOR”

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Fahrettin Poyraz’ın ‘62 bin 500 maaş alıyorum’ açıklamasına atıfta bulunarak, “22 asgari ücret” çıkışıyla tartışmaların fitilini ateşledi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat ise Poyraz’ın aldığı maaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıskanabileceğini belirterek, “Genel müdürlük net maaş 40 bin TL, yılda 160 bin TL tutarında 4 ikramiye. 120 bin TL tutarında 3 adet teşvik primi aldığında yıllık geliri 760 bin TL. Gübretaş’tan da aylık 12 bin TL huzur ücreti almaktadır. Gübretaş’ın İran’daki iştirakindan 8 bin euro aylık aldığında 80 bin TL’de buradan gelmektedir. Yani bu genel müdürün aylık geliri yaklaşık 162 bin TL’yi bulmaktadır. Bir de milletvekili emekli maaşını eklediğimizde 180 bin TL’ye yaklaşmaktadır” ifadesini kullandı.

“ÇİFTÇİNİN HAKKINI YİYORSUN”

CHP’li Veli Ağbaba ise Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerin ineklerinin dahi icralık olduğunu kaydederek, sert sözlerle eleştirilerde bulundu. CHP’li Ağbaba, yeni bir iddiayı gündeme taşıyarak, “Tarım Kredi’yi yiyorsun, İran’daki firmadan maaş alıyorsun o da yetmiyor. Kendi kurmuş olduğun, akrabaların aracılığıyla kurmuş olduğun şirketler aracılığıyla tarım kredi kooperatifini yani çiftçinin hakkını yiyorsun.  

Tarım Kredi Kooperatifi sürekli iki firmadan alışveriş yapıyor. Bu şirketler Fahrettin Poyraz’ın ve aile yakınlarının şirketleri. Nasıl bu kadar açıkça ahlaksızlık yapılıyor bunu da vicdanınıza bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum