ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Sağımız zam solumuz zam!

Sağımız zam solumuz zam!

Hadi gelin biraz sohbet edelim. Edelim etmesine de hangi konuya değinelim? Canım ülkemde konuşulacak konu çok nasıl olsa.

Şöyle bir düşünün bakalım son günlerde en çok neyi konuşuyorsunuz?

Herkes neden şikayet ediyor? 

Her hanenin her esnafın bu ayki en çok dert yandığı şey ne?

Hadi ama… 

Türkiye’de yaşıyoruz hepimiz. Sizde biliyorsunuz ne olduğunu.

Ülke olarak çarpıldık sonuçta! Ne çarpılmasından bahsediyorsun sen dediğinizi duyar gibiyim. 

Elektrik çarptı elektrik…

Bu sefer kablodan değil kaçak, faturadan!

Sanırsın Bilecik sokakları bizim evlerdeki elektrik sayesinde aydınlanıyor. Yetmiyor gibi birde Bozüyük’ü de aydınlatalım demiş gibiyiz. Ben demiyorum yav, faturalar diyor. Ocak ayı faturasını herkes gördü sanırım. Haksız mıyım? 

Ben fatura geldiğinde ufak çaplı bir şok yaşadım, heralde bu ayki sokak lambalarını benim faturaya dahil ettiler diye düşünmekten kendimi alamadım. 

Şöyle bir piyasaya baktım, eş, dost, akrabada da durum aynı. Bu tabloyu görünce döndüm ve dedim ki ‘benim faturaya bizim sokağı eş, dost akrabaya da Bilecik sokaklarını pay etmişler’ başka türlü bu faturaların bir açıklaması olamaz.

Bir esnaf arkadaşımla görüştüm geçen günler de, ülke gündemi belli nereye gidersen git konu aynı. Herkesin cebi yandı hal böyle oluncada elektrik faturasının dedikodusunu yapmaktan kendimizi alamıyoruz. Arkadaşın ofisinin kirası 800 lira gelen elektrik faturası 3000 lira! Hey gidi canım ülkem hey sen nelere kadirsin!

Daha neler gösterecek, bize ne şoklar yaşatacaksın. 

Ev halkı perişan esnaf bin perişan. Ne yapsın bu millet? 

Asgari ücrete ooo müthiş zam geldi, harika!

Beklenin çok üstünde bir rakam buna da eyvallah! E durun bari bir kaç ay zamın tadını çıkartsaydık.

Sağımız zam solumuz zam! Mayış günlerinin bir önemi kalmadı artık. Ay başı da aynı ay sonuda aynı. Bu millet benzine bir ayda 4 lira gelen zammı bile kabullendi, bizi böyle yıldıramazsınız demeyi çok isterdim ama artık yıldık! Bu elektrik faturaları da ne böyle be azizim? Ne yaptı bu vatandaş size, kimin tavuğuna kış dedi de bunu reva gördünüz. 

Canım ülkemin güzel insanları, lütfen artık odaların lambalarını gereksiz yere yakmayın, gün tasarruf günü. Hatta bırakın lambaları yakmayı siz mum alın. Mum alın diyorum da acaba muma ne kadar zam geldi?

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi bir de doğalgaz faturalarımız var. Sahi onlarda durum nasıl? Aman benim ki de soru işte siz mumun yanına üç beşte battaniye alın, havalar soğuk üşütmeyesiniz.

Aman diyim faturalarınızı otomatik ödemeye filan da vermeyin. Mayışlarınız geldiği gibi gider birde aç kalmakla uğraşmayın.

Soruyorum size ey özelleştirilmiş elektrik idareleri! 

Mumla mı aydınlanalım?

Gaz lambası mı yakalım?

Evde kullanamadığımız üç beş elektrik eşyası var onları da hurdacıya mı satalım?

Ne yapalım siz söyleyin, söz bi dediğinizi iki etmeyeceğiz! Duyamadım, ne dediniz? Faturaları mı ne zaman ödeyeceğiz? Aman sizinde varınız yoğunuz para olmuş, peehhh!

Bende kimden medet umuyorsam… 

Haydi millet toplanın! Bırakalım sohbet etmeyi yeni enerji kaynağı aramaya gidiyoruz.

Bu yazı toplam 5856 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR