Tramvay Ücreti Belli Oldu

Tramvay Ücreti Belli Oldu

Bozüyük Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda tramvay ücretleri öğrenci 1 tl, normal 2,5 tl olarak belirlendi.

Bozüyük Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda tramvay ücretleri öğrenci 1 tl, normal 2,5 tl olarak belirlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İlk olarak “Nostaljik Görünümlü Yerden Kılavuzlu Lastik Tekerlekli Tramvay’ın yolcu taşıma ücretinin belirlenmesi konusu görüşülerek “Nostaljik Görünümlü Yerden Kılavuzlu Lastik Tekerlekli Tramvay’ın yolcu taşıma sistemi; Belediye tarafından temin edilen bakiye yüklemeli 3 tip çipli kart ile ve 1 tip tek kullanımlık bilet ile yapılması belirlenmiştir. Kartlar tam, öğrenci ve serbest olarak ayrılacak olup yüklemeler ve kart satışı belediyemizin belirleyeceği yerlerde yapılacaktır. Kart ve yolcu ücret tarifeleri; Bakiye Yüklemeli kart ücreti: 5,00 TL, Tam Yolcu ücreti: 2,50 TL, Öğrenci ücreti: 1.00 TL, Serbest Kart: Ücretsiz (Yasalarca belirlenen toplu taşımadan yararlananlar) Tek kullanımlık Yolcu kart ücreti: 4,00 TL olarak belirlenmesine (tek kişilik biletlerin satışından belediyemizin izin vereceği işyerlerine % 15 tenzilat uygulanır)” oy çokluğu ile karar verildi.

meclis-23-haziran-olaganustu-topl-2023-1.jpg

Ardından “Kasımpaşa Mahallesi İsmet İnönü Caddesi No: 21 açık adresinde Çarşı ve Kent Meydanı altında bulunan kapalı otoparkın araç giriş ücretinin belirlenmesi konusu görüşülerek “ 1- Otoparka giriş ücreti sabah 07.00 ile gece 24.00 saatleri arasında 2 saat ücretsz olmak üzere devamında saat başı 5,00 TL olarak, gece 24.00 ile sabah 07.00 saatleri arası 2 saat ücretsiz tarife uygulanmaksızın saat başı 10 TL olarak belirlenmesine,

meclis-23-haziran-olaganustu-topl-2023-3.jpg

2- Otopark Hükümet ve İsmet İnönü Caddelerinin merkezinde bulunmaktadır. Hükümet ve İsmet İnönü Caddelerine cepheli zemin kattaki esnaf ve işyerlerinin İlçe Trafik Komisyonunun 30.05.2023 tarih ve 2023/35 sayılı kararı ve İl Trafik Komisyonu’nun 07.06.2023 tarih ve 2023/41 sayılı kararı ile çalışması onaylanan Nostaljik Görünümlü Yerden Kılavuzlu Lastik Tekerlekli Tramvay projesi uygulaması sırasında aracını sürekli işyeri önünde park edememesi nedeniyle mağduriyetlerinin giderilmesi için bu esnaf ve işyeri sahiplerine sadece 1 plaka araç olmak üzere gündüz abonmanlığı yapılmasına, abonmanlık ücret tarifesinin sabah 07.00 akşam 20.00 saatleri arasında aylık 500,00 TL olarak belirlenmesine ve akşam 20.00’dan sonra aracını almayan esnaf ve işyeri sahipleri için yukarıdaki 1.nci tarifenin uygulanmasına, Otoparkın işleyiş ve usul esaslarını belirlemeye ve uygulamaya belediye encümeninin yetkilendirilmesine” oy birliği ile karar verildi.

Bu haber toplam 10502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.