ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Yarın geç olabilir

Yarın geç olabilir

Geçtiğimiz hafta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu tarafından çok verimli bir toplantı gerçekleşti. Eğer toplantının devamlılığı olursa Bozüyük için önemli gelişmeler sağlanacak. 

Yıllardır bildiğiniz üzere Meslek Yüksek Okulumuz vardı. Sonrasında bunun yanına birde Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi eklendi hal böyle olunca öğrenci sayısı arttı. Bir çok şehir üniversite ile birlikte kalkınma fırsatını ulaşıyor. Belki Bozüyük'te bu fakülteyle birlikte isminden daha sık bahsettirebilir. Yapılan toplantının bir amacı da buydu aslında. Bozüyük'ün büyüklüğü olsun yaşanabilirliği olsun Eskişehir'e yakınlığı olsun güzel bir konuma sahip. Sayın Rektör Hocamızda bunun farkında, toplantıda bunu açıkça dile getirdi. 'Türkiye'de fakülte olarak baktığımız zaman çok nadir ilçelerden birisi Bozüyük, genelde ilçelerde fakülte olmaz. Genelde Meslek Yüksek okulu olarak ilçelerde eğitim sağlanır. Bozüyük özellikle Türkiye'de ki bir çok ilden daha iyi bir durumda. Bozüyük'le ben özel olarak ilgileniyorum.' dedi.

Bir Bozüyüklü olarak bunları duymak beni bile oldukça mutlu etti. Daha önceki yazılarımda da belirttim Bozüyük olarak her alanda büyük bir potansiyele sahibiz. Önemli olan imkanlarımızı iyi değerlendirebilmek. Ve görüyorum ki bu konuda çalışmalar yapılmaya başlandı.

Gelelim masaya yatırılan konuya, toplantının ana başlıklarından biri Bozüyük'te ki yurt sorunu oldu. Bu konuda öğrencilerimiz oldukça müzdarip, tercih zamanı GOOGLE üzerinde en çok aranılan konulardan biri "Bozüyük'te öğrenci yurdu var mı?" olmuş. E hal böyle olunca insanlar Bozüyük'ü tercih etmekte biraz tereddüt etmiyor değil, şöyle bi baktığımız zaman Bozüyük'e, öğrencilerin konaklayabileceği bir alan yok denecek sayıda az. Yetkililerde bu durumun farkında ve buna bir son vermek adına kollarını sıvadılar.

Üniversite yönetimiyle birlikte, Bozüyük Kaymakamlığı, Bozüyük Belediyesi ve hatta Bozüyük Ticaret Odası da konunun muhatabı oldu. Uzun uzadıya konu değerlendirildi, neler yapılabilir bu sorun nasıl ortadan kalkabilir bu konuşuldu. Ve gelecek toplantı için yurt sorununu ortadan kaldıracak projelerin hazırlanması adına karar verildi. 

Elimizdeki böyle önemli bir yapıya sahip çıkmamız gerekiyor. Şuan belirli bir kapasitesi var ama yurt sorunu çözülmezse kapasite düşebilir, tercih edilme olasılığı azalabilir. Okulda öğrenci sayısı minimuma inince de artık rektörlük bünyesine alınabilir.Bozüyük için  önemli bir yatırım böylece avuçlarımızdan kayıp gidebilir. Bu da son derece tehlikeli bir durum.

Velhasıl, Bozüyük acil olarak bir yüksek öğrenim yurduna kavuşturulması gerekiyor. Yarın geç olabilir.

Bu yazı toplam 5993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR