Başkan Ersoy Sert Çıktı! “Bozüyük Kararını Bugünden Verdi!”

Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Bozüyük gündemi ile ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti İlçe Binasında gerçekleşen basın açıklamasında Başkan Ersoy çarpıcı başlıklara değindi.

Bozüyük’ün ihtiyaçlarını karşılayacak bir vizyon olmadığını belirten Başkan Hüsnü Ersoy; “Bozüyük’ün ihtiyaçlarını karşılayacak bir vizyon olmadığı ayrılan bütçelerde belli. Her gün su patlağı ile ilgili mesaj alıyoruz. Yeşil alan artırılması ile ilgili 310 bin TL ayrılmış, müstakil bir eve bahçe yapsanız bu para harcanır. Bozüyük’ün önceliği olmayan hizmet adı altında tramvay gibi kamu kaynaklarını boşa harcayan projeler öncelenmiş. Seçim insanları motive eder belediye başkanımızda böyle bir durum görmüyoruz, performans planında da 2024, 2025’ler boş, zaten başkan kaybedeceğini biliyor onun için buralara da bir şey koymamış

“Neresinden tutarsak takır takır dökülen bir bütçe”

Başkan Bey önerilere kapalı, 2li ilişkilerinde ciddi sıkıntıları var. Belediye tesislerini vatandaşlarımız kullanmasın diye yeni fiyat tarifeleri çıktı. İnşaat su kullanımına %107 zam yapıldı, bahçe kullanımına %107 zam yapıldı, esnafımıza ölçeğe göre %124, bilhassa esnafımıza ciddi zamlar geliyor.

“Kartlı su kullanımına %124 zam yapıldı. Kartlı su kullanan vatandaşlarımız adeta cezalandırılıyor”

AK Parti hükümetinin de Bozüyük’e sunduğu katkılar var. 2023 yılında Belediye’nin merkezi idareden almayı planladığı ödenek 225 milyon TL, bütçenin yarısından fazla. Merkezi idareden Bozüyük Belediyesi’nin öngördüğü rakamdan 20 milyon TL daha fazla bir para geldi. Bankada belediyenin parası var diye şeyler duyuyoruz, sen ön göremezsen parayı para bankada kalır, devlet göndermiş parayı sen onu zaten ön görememişsin bir de yatırıma dönüştürememişsin.

“Borç ödedik falan bunları ilk önce bir bırakalım”

Bozüyük Belediyesi gibi imkanları olan bir belediyenin, öyle AK Parti döneminden şu kadar borç kaldı AK Parti döneminden şu kadar borç kaldı, Belediyenin artık hiç borcu yok, şu kadar parası var. Belediyeler rant yerleri değil, bankalara para yatırma yerleri de değil.

“Yatırım, Tramvay olmaz!”

Dünya ışık hızı ile hareket etmeye gayret ederken, biz 20 km hızla gidecek hiçbir fonksiyonu olmayan şehir içini keşmekeşe çevirecek bir projenin peşinden koşuyoruz. Tramvay bu memlekette 3 senedir konuşuluyor görüntüleri daha yeni sızdı. Gurur duyulacak bir proje olmadığını herkes biliyor maalesef. Bizi üzen de buraya milyonlarca lira para harcanacak.

“Bozüyük bir kabuğun içerisine hapsedildi”

Bozüyük bunu geçmiş dönemlerde de yaşadı, sayfalar dolusu performans raporları adı altında yazılıyor ama muhteviyatı bomboş. Emin olun

Bu bütçe imkanları Türkiye’de başka belediyelerde olsa bu şehrin silüeti değişir.

Küçük olsun benim olsun, ben bir şeye karışmayayım. İstişare yok. Üzerine bir konuda tartışmak yok. Böyle ben yaptım olduyla bu günlere kadar geldik. Bozüyük bununla ilgili kararını da bugünden verdi görüyoruz sahada da.

“Bozüyük kararını bugünden verdi”

Memleketimize en iyi hizmet edecek olanı yine milletimiz bulur 2024 seçimlerinde ama bu performansla bu çalışma anlayışıyla Bozüyük’ün gideceği bir yer yok. Bunu hep beraber de yaşıyoruz.

Kadir Erdal: İl Genel Meclis Üyesi Mesut Çetin sosyal medyadan bir açıklama yapmıştı, 2. El tramvaylarla ve trafik keşmekeşliği ile ilgili bununla ilgili sizlerin düşünceleriniz nelerdir? Bozüyük’e 2. El tramvaylar gelecek mi?

O kadar kapalı kutu ki bunları konuşturmakta yanlış kamuoyuna. Bu Mesut Çetin de konuşabiliyor bunu vatandaşımız da, bir şeffaflık olmadığı için. Bir tramvay yapılacaksa bu proje başladığı anda, bunun kime yaptırılacağı belli, teknik olarak ne olacağı belli, bunun silüeti belli, bunun örnekleri var ilk defa Bozüyük Belediyesi için nostaljik tramvay yapılmıyor. Bu baştan kamuoyuna paylaşılsaydı, kamuoyu tarafından bu kadar konuşturulmazdı bu bu kadar. Güzergah konuşuldu, nereden geçileceği konuşuldu, ortadaki yeşil alan yıkılacak konuşuldu, tramvayın 2. El olduğu konuşuldu, Tramvayın ray üzerinde olacağı konuşuldu, lastikli olacağı konuşuldu bunları konuşturana kadar, şeffaf belediyecilik bu mu? Sevgi dolu Bozüyük bu mu? Biz burayı anlayamıyoruz. Bütün projeler sır. Bu da reklamını yaptırmak için bir yöntem. 2. Elmiş yeni tramvaymış, bizim Bozüyük’ümüzün önceliği tramvay mı? 7-8 metre yola birde tramvay sokmak mı önceliğimiz? Bozüyük olarak en büyük sıkıntı yaşayacağımız sorunlardan bir tanesi de trafik, Bilecik’te aynı durumlar var. Otopark yapmak, toplu taşımayı biraz daha geliştirip ama bu tramvayla filan değil. İnsanların şehir içerisine araçlarla inmemesini sağlayacak gibi projeler üretmek gerekir. Bozüyük’ünde hedefleri olması lazım." dedi.

15 Aralık 2022 Perşembe 16:35
İzlenme: 9827

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Benzer Videolar