CHP 97 YAŞINDA

'Halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz'

Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İhsan Esel, partisinin 97. kuruluş yıl dönümü sebebiyle açıklamada bulundu. 'Halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz' diyen Başkan Esel, bu bilinci illalebet yaşatacaklarını söyledi.
CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel açıklamasında; "Mustafa Kemal Atatürk benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi demiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir.
CHP, bu ülkede savaşı bitirip, huzuru getiren partidir. CHP, Cumhuriyeti kuran, ona en çok sahip çıkan partidir. CHP, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP Türkiye’dir! 
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. CHP, kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. 
Dünya siyasi tarihinde hiçbir siyasi parti bu kadar uzun ömürlü olmamıştır.Çünkü bu partinin temellerinde düşmana karşı direniş, Halkın topyekün kurtuluş mücadelesi, inanç, adanmışlık, samimiyet ve demokrasi vardır.Ulu önder ATATÜRK’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Cumhuriyet Halk partiside bunun teminatıdır.
9 Eylül 1923’te yakılan ışıkla ve 97 yıldır hiç bitmeyen inanç ve kararlılığımızla, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıldönümünü kutlar, Kurucumuz Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ başta olmak üzere, partimize emek veren genel başkanlarımıza, partimizde görev alan yönetici ve  üyelerimize, oylarıyla Partimizi ayakta tutan vatandaşlarımıza minnet ve saygılarımı sunuyorum. Bizlere emanet ettiğin eserlerini ilelebet yaşatacağız. " dedi.
 

Bozüyük Haber Haberleri