DİRENE DİRENE KAZANDILAR

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası'nın zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Buna göre metal işçileri ilk 6 ay için...

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası'nın zam görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Buna göre metal işçileri ilk 6 ay için yüzde 18.49 oranında zam alacak. İlk yıl toplamında zam oranı yüzde 25.50 olacak. Sözleşme iki yıl geçerli olacak. Memurlar, emekliler ve metal işçilerinin zamları belli oldu. İşçiler zammı meşale yakarak kutlarken şimdi özel sektörün gözü Şubat ayında yatırılması beklenen zamlı maaşlarda.
Türk Metal Sendikası’na bağlı 130 bin metal işçisi kendilerine teklif edilen zammı yeterli bulmayarak greve gitmişlerdi. Türk Metal sendikası'nın yaptığı yürüyüşler, grevler meyvelerini verdi. Mücadeleleri sonuncunda kazan işçiler fabrika önlerinde zaferlerini kutladı. 


 Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir'in katılımıyla gerçekleşen zafer grevinde çoşkulu anlar yaşandı. 
Hakkımızı söke söke aldık diyen Başkan Demir mücadelerinin başarı ile sonuçlandığını ifade etti. Açıklamasında;     Ne demiştik kazanılmış haklarımızdan taviz vermeyeceğiz demiştik. Kazanılmış haklarımızdan geri adım attık mı? 3 yıllık sözleşmeyi kabul ettik mi ? Esnek çalışmayı,bize dayattıkları bütün kazanılmış haklarımızın hiçbirini kabul ettik mi? Etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Bize %10'luk sefalet ücretini, %10'luk zammı layık görenler verdikleri zamı ikiye katladılar. Sözleşmemiz hayırlısıyla sonuçlandı. Mücadelemiz sonucunda hepimiz kazandık bundan sonra da kazanmaya devam edeceğiz. 


Ne demiştik ? Direne direne kazanacağız demiştik, direne direne kazandık. Hakkımızı ya seve seve verirler ya da söke söke alırız demiştik. Hakkımızı söke söke aldık arkadaşlar. Bize kimse dayatma yapamaz demiştik. Ne 3 yılı dayatabilirsiniz ne de kazanılmış haklarımızı dayatabilirsiniz. Ne de bize sefalet ücretini kabul ettirebilirsiniz. 
Bugün asgari ücrete yıllık %15 zammın geldiği bir ortamda biz ilk 6 aya %18,5 zam aldık hepimize hayırlı olsun. Hepiniz izlediniz dinlediniz yeni giren arkadaşlarımız için saatlik ücreti 12 tl nin altında kalan arkadaşlarımıza 30 kuruş bir iyileştirme yapmıştık akabinde de hepinizin saat ücretine de %17 oranında zam aldık. İkinci 6 ay içinde %6 oranında anlaştık. Ancak enflasyon %7 çıkarsa farkını alacağız. Enflasyon %5 de kalırsa biz yine %6 alacağız.
Değerli arkadaşlar genel başkanımızın hepinize çok selamı var. Hepinizi ayrı ayrı kucaklıyor, hepinizin gözlerinden öpüyor. Aldığınız zam ananızın ak sütü kadar helal olsun diyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu süreçte dağ gibi arkamızda durdunuz. Bu mücadelede bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Hepinizden Allah razı olsun.

Bozüyük Haber Haberleri