ELİ ÖPÜLESİ POLİSLERİMİZ

MUZAFFER TEKELİOĞLU

Bugün 10 Nisan, Polis Günü ve Polis haftası…Bundan 172 yıl önce 1845 yılında polis teşkilatı kurulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk polisine minnettarlığımızın bir ifadesi olarak armağan ettiği bir vefa günüdür. Onlar bizim her şeyimiz. Onlar milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı guru ve onurunu yaşamaktadır. Emniyet teşkilatımız, huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Polise önem vermiş ve iyi bir polisin nasıl olması gerektiğini şu sözleriyle ifade etmiştir: "Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir. Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır” (1934). "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" (1929).

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için gecesini gündüzüne katan, nice fedakarlıklara göğüs gererek zor şartlarda çalışan Polis Teşkilatımızın 172. Kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyor, tüm polislerimize görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Bu uğurda can veren kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyor, Polis teşkilatına, ailelerine ve geride kalanlarına sabırlar diliyorum.

Yurtta Sulh Cihanda Sulh, amacımız her işte
Türk Öğün, Çalış, Güven bekleyenin var işte
Hudutta Ordu bekler, Dâhilde biz bekleriz,
Biz Kanunun, Rejimin Timsali POLİSLERİZ.

Halkın hizmetindedir bizim bütün varlığımız.
Doğrulukla incelik ayrılmaz şiarımız
Hudutta Ordu bekler, Dahilde biz bekleriz,
Biz Kanunun, Rejimin Timsali POLİSLERİZ.