'Etnik Ayrımcılık Söylemleri Son Bulmalıdır!'

Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği, CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının ardından tepki olarak bir açıklama yaptı.

Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği, CHP Bozüyük Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin'in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımının ardından tepki olarak bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında, "Başta temsil makamında olan kişiler olmak üzere, hepimizin toplumsal barış ve huzura  özen göstererek karşılıklı saygı içerisinde birarada yaşamayı öncelikli sorumluluk olarak  görmemiz gerekmektedir" sözlerine yer verdi.
Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği; "Bozüyük CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı, Federasyonumuzun ve Bozüyük Kuzey Kafkas  Kültür Derneğimizin girişimleri ile görevden alınmıştır. 
Bozüyük CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Kamalı Şahin’in yaptığı 18 Mart Çanakkale  Zaferi anmaları ile ilgili sosyal medya paylaşımında Çerkeslere yönelik etnik ayrımcılık  suçunu alenen işlemesi toplumumuzda infiale neden olmuştur. Biz Çerkesler, Çanakkale  Savaşı dahil bu ülkenin savunulduğu tüm cephelerde, nüfusumuz ile kıyaslanamayacak  kadar büyük fedakarlıklarla katkı vermiş bir halkız. Bu yönü ile paylaşım tarihi gerçeklerle  de çelişmektedir. 
Türkiye’nin pek çok şehri gibi Bozüyük de farklı kimliklerin bir arada yaşadığı bir şehirdir.  Başta temsil makamında olan kişiler olmak üzere, hepimizin toplumsal barış ve huzura  özen göstererek karşılıklı saygı içerisinde birarada yaşamayı öncelikli sorumluluk olarak  görmemiz gerekmektedir. 
Bu çerçevede, adı geçen kişinin paylaşımına ilişkin toplumumuzun tepkisi  Federasyonumuz tarafından Bozüyük Kuzey Kafkas Kültür Derneğimiz ile koordineli  şekilde ilgili mercilere iletilmiştir. 
Yapılan çalışmalar ve toplumumuzun kararlı tepkisi sonucu, adı geçen kişi görevden  alınmıştır. 
Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için başta siyasi partiler olmak üzere tüm kurum ve  kuruluşların etnik ayrımcılık söylem ve uygulamalarının önlenmesi konusunda gerekli  adımları atmalarını talep ediyoruz. Toplumsal barış ve huzura herkes azami özeni  göstermelidir."(AYSUN SABAH)
 

Bozüyük Haber Haberleri