ANAFOR GERİ DÖNÜYOR

ANAFOR GERİ DÖNÜYOR

Covid 19 sebebi ile sahnelere ara veren Anafor Tiyatro Topluluğu 19 Temmuz’da Poyra Köyünde Alacağı Sahne ile Seyircisine kavuşacak.Poyra Köyü Muhtarı...

A+A-

Covid 19 sebebi ile sahnelere ara veren Anafor Tiyatro Topluluğu 19 Temmuz’da Poyra Köyünde Alacağı Sahne ile Seyircisine kavuşacak.
Poyra Köyü Muhtarı  Muharrem Poyraz tarafından ağırlanan ekip, Köy müzesi ve köy fırınında köylüler tarafından ağırlandı. Muharrem Poyraz sohbet sırasında şunları söyledi “ Covid süresince köylerimize olan ilgi arttı, ilk olarak geçen yıl yapmış olduğumuz Poyra Tiyatro Etkinlikleri köyümüz ilk kez tiyatro ile buluştu. Köyümüzün çocuklarından olan Mert’in, kendi öğrencileri ile buraya gelmesi daha bir gurur verici. Her zaman sanata destek vereceğiz, köyümüz için çalışacağız” dedi.

41ae4073-745e-4a68-a631-fa6f9e9ad080.jpg
Ekip daha sonra oyunun yapılacağı alanı ve sosyal mesafe sınırları hakkında kurallara uygun tasarım yaptı. Gün sonunda Konuşan Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere “ Kendi doğup büyüdüğüm yere yıllar sana hizmet getirmek çok güzel. Hem köylerimiz hemde şehirlerimizi yine tiyatro ile buluşturacağız. Bugün burada bizim hastane ile köy ve belde turnesinin ilk Adımını attık. Allah izin verirse Ağustos da Haykırış ile İstanbul Esenyurtta sahne alacağız, Temmuz sonunda Bilecik Kongrede Covid sebebi ile ertelenen oyunumuz haykırışı sahneye koyacağız. İnanıyoruz ki bu aralarda daha bir çok sahnemiz olacak bizi en çok mutlu eden ise dünya ünlü edebiyatçı Franz Kafa ile ilgili  yazdığım drama oyunu  Ben Kafka'nın şu anda Bilecik’ten önce Ankara MEB şura salonunda sahnelenmesi için bir kaç teklif almanın mutluluğu, tabi bu teklifete ki en büyük etekten Milena rolünde Berrin Kese'nin Kafka Rölünde Furkan Çimen'in ve Baba rolünde Ömer ateşin oyunculuk konusunda yüksek başarısı. Zoom üzerinden oyunun provasını izleyen Ankara da ki meslektaşlarımızın oyunu Ankara’da sergilememiz için uğraşları bizi çok mutlu ediyor. Allahın izni ile Covid in yakın zamanda etkisini kaybetmesi ile Ankara ve İstanbul’da Anafor Rüzgarı esecek. Bizi burada ağırlayan sevgili Muhtarımız Muharrem Poyraz'a ve ekibimizin gizli kahramanı Kadir Erdal’a da teşekkür ederiz çünkü onun tasarımları sayesin de kurumsal kimliğimiz ve başarımız pekişti" ifadelerini kullandı.
 


Bu haber toplam 8212 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.