ANAFOR TİYATRO TOPLULUĞU TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

ANAFOR TİYATRO TOPLULUĞU TÜRKİYE'DE BİR İLKE İMZA ATTI

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi, Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği ve Anafor Tiyatro Topluluğu'nun işbirliği ile Türkiyenin ilk işaret dili tiyatrosu...

A+A-

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi, Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği ve Anafor Tiyatro Topluluğu'nun işbirliği ile Türkiyenin ilk işaret dili tiyatrosu Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde sergilendi.
'Tiyatrosuz çocuk ve yetişkin kalmasın' diyerek yola çıkan Anafor Tiyatro Topluluğu, engelli vatandaşlarıda unutmayarak büyük bir başarıya imza attı. Engellilerin de herkes gibi ve her alanda sosyal yaşama tam katılımı amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, işitme engelli çocuklar için, uzman eğitimciler desteğiyle 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak Halk eğitim Merkezi tiyatro öğrencileri tarafından hazırlanan gösteri, izleyicilerden tam not aldı.

anafor-(11).jpg
Türkiyede ilk işaret dili tiyatrosu olarak gerçekleştirilen oyunda engelli vatandaşlar da tiyatro zevkinden mahrum kalmadan seyretme imkanı yakaladı .Hayatlarında ilk defa bir tiyatro oyununu kendi dillerinde anlayarak izlemenin verdiği mutluluk çocukların gözlerinden okunuyordu.
Oyun bitiminde konuşan Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere; ''Biz bu yola çıktığımızda engelli, engelsiz bütün kardeşlerimize ulaşmayı hedefledik.  Tiyatro zevkini tatmamış hiç kimsenin kalmamasını amaç edinerek gönüllü ekip arkadaşlarımla hazırlandık. Aylarca süren çalışmalarımızın ardından bir çok köyde gösterimizi gerçekleştirdik. Kendi imkanlarımızla gece gündüz uğraşarak birşeyleri başardık. Önümüze engeller çıktı ama biz pes etmeden yolumuza devam ettik.

anafor-(4).jpg
'Bozüyük Belediyesinden beklediğimiz desteği göremedik'
Son olarak Bozüyük Metristepe Kültür Merkezinde oyunumuzu gerçekleştirmek istiyorduk ancak Bozüyük Belediyesinden beklediğimiz desteği göremedik. Defalarca rica etmemize rağmen Metristepe Kültür Merkezinde bize oyunumuzu sunmamıza imkan tanımadılar. Zaten şu anda aramızda  belediye yönetiminden kimseyi göremiyorum.

anafor-(31).jpg
Pazaryeri Belediye Başkanımız oralardan kalkıp gösterimizi izlemeye geldi. Başkanımız Zekiye Tekin'e  bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bize kapılarını açan Halk Eğitim Merkezine ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi sunarız'' dedi.
Genel Sanat Yönetmeni Mert Testere'nin konuşmasının ardından pkalet takdimi ve fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

3as.jpg
Tiyatro Gösterisine, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz ve AK Parti Bozüyük İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Çetin ve Erdinç Gesge, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, MHP Bozüyük İlçe Başkanı Hakan Şankaya, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal, Metro Turizm Sahibi Naim Bayırbaşı,Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

a-004.jpg

anafor-(90).jpg

Bu haber toplam 2823 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.