AR-GE  MERKEZLERİ OKULLARIN KULLANIMINA AÇILIYOR

AR-GE MERKEZLERİ OKULLARIN KULLANIMINA AÇILIYOR

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Demirdöküm fabrikası arasında meslek liselerinin iyileştirme, geliştirme çalışmaları ve işletmelerin AR-GE...

A+A-

Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Demirdöküm fabrikası arasında meslek liselerinin iyileştirme, geliştirme çalışmaları ve işletmelerin AR-GE birimleri ile ortaklaşa çalışmalar ve projeler yürütülmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalanacak.
Bu çerçevede Demirdöküm fabrikası ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılacak olan protokol öncesi işbirliği konularının görüşülmesi için fabrika yetkilileri ile milli eğitim müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi. Demirdöküm Fabrikasında Arge Müdürü Ahmet Şen, İnsan Kaynakları Müdürü Onur bey, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Barış Kalın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Arı ve ilgili mühendis ile şeflerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Mutabakata varılan konularla ilgili önümüzdeki hafta mutabakat sözleşmesi yapılacağı daha sonra ise işbirliği protokolü imzalanacağı kaydedildi.
Okul Müdürü Ali Arı, “Bakanlığığımızın eylem planında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumların eğitim ortamlarının geliştirilmesi kapsamında, Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinde Ar-Ge yapılmasına yönelik farkındalık oluşturma faaliyetleri yer alıyor. Söz konusu faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için bilim sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı AR-GE merkezlerinin yöneticileri ile bu merkezlerin faaliyet alanları bünyesinde bulunduran Mesleki Teknik Anadolu Liselerimiz yöneticilerinin bir araya getirilmesi, yapılacak protokoller kapsamında AR-GE merkezlerinin uygun görülen kısımlarının okullarımızın araştırma yapabilmesine sunulması, okullarımızın Atölye ve Laboratuvarlarında AR-GE merkezlerinin kullanımına sunulması hedeflenmektedir. Biz de bu doğrultuda Milli Eğitim Müdürlerimiz ve fabrika yetkililerimiz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki hafta mutabakat sözleşmesi daha sonra ise işbirliği protokolümüzü de imzalayacağız” dedi.


Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.