BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında yapıldı. 14 gündem maddesi ile toplanan...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu başkanlığında yapıldı. 14 gündem maddesi ile toplanan mecliste Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından verilen 3 önerge kabul edilerek gündeme alındı.
Gündemin 1. Maddesinde yapılan değişiklik ile; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18. 48. ve 49. Maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik’in 11.maddesine göre Boş Kadro Unvan ve Dolu Kadro Derece değişikliği, norm kadroda bulunan ve uygun olarak ihdas edilmiş Mezbaha Müdürlüğü’nün kaldırılması, belediyemiz için daha verimli kullanılması amacıyla Yerel Hizmetler Müdürlüğü kurulması, Mezbaha Müdürlüğü’nün kadrosunun iptal edilerek Yerel Hizmetler Müdürlüğü kadrosunun ihdas edilmesi, aynı zamanda Mezbaha Müdürlüğü’nün iptali bu müdürlüğün yerine Yerel Hizmetler Müdürlüğü’nün ihdası nedeniyle bu değişimin olmazsa olmaz bir parçası olan yeni kurulan müdürlüğün işlemi için gerekli bütçesinin oluşturulması için fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak meclisin görevleri arasında olduğundan Mezbaha Müdürlüğü bütçesinde bulunan ödeneklerin yeni müdürlüğe aktarılması için Meclis kararı gerektiğinden bu konunun gündemin 1. Maddesine ilave edilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

meclis-mayis-6-mayis-2019--2-(1).jpg
Belediyenin 2018 yılına ait bütçe gelir ve gider kesin hesabı ile Belediye Taşınır Mal Hesabına ilişkin çalışmalar 5393 sayılı Belediye Kanununun 64.maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40.maddesi gereğince encümence görüşülmüş olup 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin b bendine istinaden görüşülmesi konusu Cuma günü yapılacak 2 birleşimde görüşülerek oylanması hususu oy birliği ile kabul edildi.
"Bozüyük Kültürel Miras Yönetim Planı" çerçevesinde Üniversite,  Kültür Bakanlığı ve ilgili Arkeoloji Müzesi ve tüm resmi kurum ve kuruluşlarla her türlü yazışmayı ve planlamayı yapmak, Belediye ve diğer kurumlar arasında ki koordinasyonu sağlamak üzere, Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının açık bulunan 2019 yılı Mali Destek Programları ile 2019 yılı Teknik Destek Programları, 2019 Yılı Fizibilite Destek Programlarına AB Hibe Programlarına, yurt dışı ülkelerin hibe programları kapsamındaki hibe teklif çağrıları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının teşvik kapsamındaki proje karşılığı hibe ve destek programlarına proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette kurum / kuruluşumuzu temsile, ilzama ve talebe ilişkin belgeleri imzalama hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Mülkiyeti veya tasarrufu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait; Kasımpaşa Mahallesi Şenkal Caddesi No:11 açık adresinde 413 ada 5 parsel üzerine tesis edilmiş olan açık yüzme havuzunun belediyeye 1 (bir) yıllığına tahsisi konusu oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının devamında İmar ile ilgili olan 6 madde İmar Komisyonuna sevk edilirken Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen ticari taksilere verilecek olan T plaka yönetmeliğinin hazırlanması konusunda komisyonun ek süre talebi kabul edilirken gündemin 13. Sırasında yer alan Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen 3 madde ile ilgili İmar Komisyonunun ek süre talebi de kabul edildi.
Toplantıda son olarak Başkanlık makamınca verilen; 2019 yılı gelir tarifesinde yer alan belediye düğün salonu ücret tarifesinin çok yüksek olduğundan ücret tarifesinin yeniden değerlendirilmesi konusu Cuma günkü birleşimde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Ardından 2019 yılı gelir tarifesinde su aboneliklerinden çok yüksek depozito bedeli alındığından tarifenin yeniden değerlendirilmesi konusu Cuma günkü birleşimde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Otopark sorunlarına çözüm bulmak amacıyla belediye encümenince İmar Kanunu gereğince yıkılacak derecedeki tehlikeli yapı olması nedeniyle yıkım kararı verilen kullanılmaz durumdaki binaların yıkılıp sahasının düzeltilerek veya boş durumdaki arsaların sahibi vatandaşlardan rıza gösterenlerden ücretsiz veya kullanım bedeli olarak inşaatına başlayıncaya kadar halka açık geçici otoparka dönüştürülmesi amacıyla belediye başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na yetki verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.
Öte yandan Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısının 2. Birleşimi Cuma günü saat 14:30’da yapılacak.

meclis-mayis-6-mayis-2019--6.jpg


Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.