BİR CEVAPTA AK PARTİ'DEN

BİR CEVAPTA AK PARTİ'DEN

Bozüyük AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ülke ve ilçe gündemiyle alakalı bir basın açıklaması düzenlendi. İlçe  Başkanı Hüsnü...

A+A-

Bozüyük AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından ülke ve ilçe gündemiyle alakalı bir basın açıklaması düzenlendi. 
İlçe  Başkanı Hüsnü Ersoy yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu tarafından yapılan ana cadde üzerindeki aydınlatmalar ve kömür alımıyla ilgili eleştirilerine cevap verdi. Proje üretmek ve millete hizmet etmekten yoksun mevcut yönetimin bu tarz uygulamalarla beceriksizliklerini örtbas etmeye çalıştıklarını söyledi. Hizmet üretmeyi beceremedikleri için kendi dönemlerinde yapılan hizmetleri itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını kaydetti. Basın açıklamasında geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İl Genel Meclis üyeleri Mesut Çetin ve Erdinç Gesge, Kadın Kolları Başkanı Suna Bayar Ünal, bazı belediye meclis üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri yer aldı.
İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy yaptığı açıklamada “Ülkemizin bulunduğu coğrafyada çok önemli gelişmeler yaşanırken, Türkiye’mizin önümüzdeki yüzyıla dair planlarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde ve Aziz Türk Milleti’nin desteğiyle belirleyici olacağı bir dönemdeyiz. Başta Suriye olmak üzere, Irak ve diğer komşularımızda devletimizin interaktif dış politikaları neticesinde ulusal güvenliğimizi tehdit eden birçok unsuru bertaraf ettik etmeye devam ediyoruz. Bu gelişmelerle birlikte Akdenize en uzun kıyısı olan ülkemiz, bizi Antalya körfezine hapsetme anlayışına sahip küresel güçlerin tüm oyunlarını bozarak meşru Libya Hükümetiyle Ulusal çıkarlarımız nezdinde çok önemli bir anlaşma imzalamıştır. Bölgemizdeki tüm dengeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti lehine değiştiren ‘’Deniz Yetki Alanlarının Belirlenmesi’’ anlaşması önümüzdeki dönemlerde egemenlik haklarımızı ve tüm askeri ekonomik insiyatiflerimiz için hukuki bir zemin oluşturmuştur. Bu anlaşmadan doğan haklarımızı güvence altına almak ve muhatabımız Libyada’ki huzur ve barış ortamını tesis etmek adına bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde TBMM’de Libya tezkeresi kabul edilerek Libya’da ulusal çıkarlarımızı koruyacak Türk Askeri bölgeye intikal etmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti  Devleti’nin ali menfaatleri için Libya’da görev yapacak Mehmetçiğimize buradan muvaffakiyetler diliyoruz. Cenab-ı Hakk geçmişi zaferlerle dolu şanlı askerimize muzafferiyetler ihsan eylesin.

81318169_2436819496569040_7184780979632865280_n.jpg
Bizler ülke içinde ve dışında bu gelişmeleri yaşarken, başta anamuhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bazı çevreler maalesef her zaman yaptıkları gibi tezatlarla dolu açıklamalarda bulunmakta, dün ‘’Niye Doğu Akdeniz’de Biz Yokuz’’ beyanında bulunup bugün Libya’da ne işimiz var? diyecek kadar tutarsız bir yaklaşım içerisindedir. Bizler şuna inanıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın neresinde olursa olsun hakkını ve hukukunu koruyacak kadar güçlüdür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda TÜRK MİLLETİ’nden aldığı güçle yine Milleti ve Devleti için atılması gereken her adımı atacaktır.
Çok Kıymetli Bozüyüklü Hemşehrilerimiz, Değerli Basın Mensupları,
Ülke olarak böylesine önemli gündeme sahipken, günlük siyasi polemiklerden uzak durmamız gereken, birlik ve beraberliğimizin tesisi için azami gayret gösterilmesi gereken hassas bir dönemde maalesef genelde ve yerelde misyonu kafa karıştırmak olan bir anlayışla karşı karşıyayız. 
“BAKKALCIOĞLU ALGI VE RAKAM CAMBAZLIĞI YAPIYOR”
Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun 02.01.2020 tarihinde, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda adeta ‘’Rakam ve Algı Canbazlığı’’ yaparak, İlçemiz tarihinin en verimli belediyecilik faaliyetlerinin yapıldığı, adeta şehrimizde hizmet noktasında vatandaşlarımızın destekleriyle destanlar yazıldığı bir döneme ‘’Çamur At İzi Kalsın’’ anlayışıyla sözler sarf ettiğini gördük.
Çok Kıymetli Bozüyük’lüler, Değerli Basın Mensupları;
Göreve geldikleri 9-10 aylık zaman diliminde, ortaya bir eser koyamamış, sürekli şikayet eden, tek tutundukları dal “Sözde Borç Ödeyen” bu yönetimin, Bozüyük’ümüze ne zaman hizmete başlayacağını inanın çok merak ediyoruz. Bozüyük’lü vatandaşlarımıza, AK Parti Belediyeciliğiyle  8-10 aylık yapım süreleriyle Otogar, Mahalle Konakları, Kapalı Pazaryeri gibi devasa projeleri bizler sunmuştuk. Bizler hem milyonlarca liralık projeleri hayata geçirdik hem de milyonlarca liralık borç ödedik. Sayın Başkan sizlere tekrar hatırlatmak isteriz ki 9-10 aylık görev sürelerinde yatırım da yapılır, eser de ortaya konur, borç da ödenir. Bizim dönemimize bakarsanız bunu görürsünüz.
Belediyenin borcunun büyük bir kısmını ödediği iddiasında bulunan Belediye Başkanından, 6,5 senelik hizmet süresinde yüzlerce projeye imza atarak ve insanımızın istifadesine sunan, yatırım bedelleri yüz milyonları bulan bu hizmetlere karşılık 6 ayda ödenebilecek bir borç stoğuna sahip AK Belediyecilik anlayışına teşekkür etmesini beklerdik. 2013 yılında Bozüyük Belediyesini devraldığımızdaki borç miktarının 22 milyon olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda aradan geçen 7 seneye ve 160 projemize rağmen görev süremiz sonunda aynı miktardaki belediye borcunu konuşmak doğru mu? Nüfusu 6500 olan ve yıllarca CHP’nin yönettiği Gölpazarı Belediyesi’nin 32 milyon TL borcu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bu durum daha anlaşılır bir hal alıyor. Biz buradan şunu belirtmek isteriz Bozüyük Belediyemiz bizim dönemimizde asli görevi olan ‘’Vatandaşına  Hizmette Cömert, Harcamalar ve Hesap Konusunda da Akılcı ve Mantıklı Olmak’’ olmuştur.
Ayrıca Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu’nun kendince 3-5 konu üzerinden dönemimizi sorgulamaya kalkması akıl ve mantıkla bağdaşmıyor.
Maliyetleri tamamen dövizle oluşan, ülkemize yapılan kur saldırısının hemen akabinde 2018 yılında ihalesi yapılmış bir kömür ihalesi kötü niyetli bir şekilde gündeme getirilmiştir. O dönemde ülkemizin maruz kaldığı Kur saldırısı sonrası, hem kur miktarından hem de satıcıların risk algısından dolayı neredeyse iki katına çıkmış ithal kömür fiyatları yüksek diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kömür dağıtılmayacak mıydı? Bu durumdan başkan bey mutlu mu olacaktı? Dolayısıyla bugün ekonomideki iyileşme süreciyle birlikte neredeyse 2018 yılına göre yarıya inmiş bir kömür fiyatı üzerinden algı yapmak, sanki kendi marifetleriyle kömür alım miktarını artırarak aynı fiyata almış algısını oluşturma çabası çok anlamsızdır. Bozüyük’lü hemşehrilerimizi kandırmaya çalışmaktır. Bu ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin hakkı olan kömür üzerinden suistimal yapmaktır.
Belediye Başkanı ayrıca Bozüyük’ümüzü güzelleştiren led aydınlatmalardan, ilçemizin sembolü olabilecek anıtyapılara, 15 Temmuz Parkından, kültür-sanat etkinliklerine birçok konuda da, şehrimize kazandırılmış birçok eseri, kültür-sanat faaliyetini kendince maliyetleri üzerinden sorgulayarak itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

82469419_2436819863235670_4858384211150635008_n.jpg
Bozüyük gibi bir şehir her türlü eserin de en iyisine, tiyatronun da en iyisine, sosyal hayatın da en niteliklisine layıktır. AK Parti dönemi belediyesinde de bu tesis edilmeye çalışılmıştır. Bir mukayese yapacaksanız lütfen eşdeğerleriyle yapın ki en azından adalet duygunuza inanalım. Ulusal ve uluslararası üne sahip insanların İlçemizde yaptığı programlarla, amatör programları kıyaslamak akılla izah edilecek bir durum değildir.
Bizler Millete Hizmet Yolunda, Türk Milleti’nden aldığı güçle çalışan neferleriz. Bozüyük Belediyesi’nin mevcut yönetiminden, biriktirdikleri sorunları derhal çözmeye başlayan, Şehrimizin Vizyonunu aşağı çekmeyen çalışmalar bekliyoruz. Girdikleri geçmiş sarmalından çıkıp geleceğe bakan, vizyon projelere hayat veren, bunun yanında bu güzel şehri ihya etmek için borçlanan ve yine bu güzel şehrin geniş imkanlarıyla borcunu ödeyen bir anlayış bekliyoruz.
Unutmayalım ki tüm kamu kurumları kar-zarar hesabı yapmadan vatandaşına hizmetle mükelleftir. Statükocu bir yaklaşımla, Milletine hizmetin maliyetini hesaplayan bir yaklaşım, asla kabul edilebilir değildir. Park ve bahçelerinde, sosyal tesislerinde sürekli maliyet hesabı yaparak hizmet kalitesini düşüren, vatandaşına bir çay, bir simit ikram edemeyenlerin yaptıkları hiçbir hesap samimi değildir.
Şehrimizde devletimizin yaptığı milyonlarca liralık elektrik altyapı yatırımındaki kazıların, asfalt kaplama parasını aldığı halde görevini yapmayanlar, vatandaşımızı çamura mahkum edenler önce işlerini yapsın.
Sosyal Demokrasiden dem vuranlar baskıyla sendikalarından istifa ettirdikleri, bu yetmezmiş gibi tek derdi evine ekmek götürmek olan onlarca kardeşimizi işten çıkartmanın vebalini düşünsün. Genel başkanlarının ‘’Belediye kazandığımız yerlerde hiçbir kimseyi işten çıkarmayacağına dair verdiği namus sözünü’’ hatırlasınlar. Bir ülkenin en önemli sosyal politika aygıtlarından biri olan Belediyeler, bizim dönemimizde olduğu gibi yeni projelerle istihdam hacmini genişletmek istese genişletemez mi? Hele ki Bozüyük Belediye’miz gibi imkanları geniş bir belediye, mevcut çalışan sayısını koruyarak, kimseyi işten çıkarmadan ilave iş alanlarıyla AK Belediyecilik döneminde olduğu gibi insanımıza faydalı olamaz mıydı?
Ben tüm bu soruların yanıtlarını Çok Kıymetli Bozüyüklü Hemşehrilerimizin takdirlerine bırakıyorum. AK Parti ilçe teşkilatları olarak, şehrimizin ve hemşehrilerimizin faydasına ne varsa, küçük siyasi hesaplardan uzak tutarak, bugüne kadar her platformda destekledik. Belediye Meclis çalışmalarında da bunu görebilirsiniz. Fakat Bozüyük’ümüz ve hemşehrilerimizin faydasına olmayan her şeye de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm gücümüzle karşı koyacağız.
AK Parti Bozüyük İlçe Başkanlığı olarak bu vesileyle toplantımızın hayırlı olmasını temenni eder, vatandaşlarımızın tüm öneri ve isteklerine çözüm aramak için 24 saat emrinde olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.
Tüm Bozüyüklü hemşehrilerimizi huzurunuzda selamlıyor ve Allaha emanet ediyorum.” dedi.
Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

82610934_2436819809902342_3692718335985713152_n.jpg

Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum