BOZÜYÜK TSO İFTARDA BULUŞTU

BOZÜYÜK TSO İFTARDA BULUŞTU

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile birlikte iftar yemeğinde buluştu.Grand Çalı Hotel’de gerçekleşen iftar yemeğine , Bilecik Milletvekilleri...

A+A-

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri ile birlikte iftar yemeğinde buluştu.
Grand Çalı Hotel’de gerçekleşen iftar yemeğine , Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı M.Talat Bakkalcıoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Serkan Aktay, Devlet Eski Bakanı Bahattin Şeker Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı , İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İl Genel Meclisi Üyeleri, Mesut Çetin,  Erdinç Gesge,Hüseyin Elmas, Osman Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel, MHP İlçe Başkanı Hakan Şankaya İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çırak, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta,  Bilecik İşkur Müdürü Ayhan Tozan, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Odamız yöneticileri Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile davetliler katıldı. 

33-(1).jpg
Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bu yemekler siz değerli üyelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz belki de en geniş katılımlı toplantılarımız oluyor.  Bu vesile ile bir araya geliyor karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyor, kısaca sorun ve önerilerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz.  Yine aramıza yeni katılan üyelerimiz ile de bir araya gelme ve tanışma fırsatı buluyoruz. 
Bu vesile ile  saygı, sevgi ve hoşgörünün arttığı hayır ve duaların hep birlikte paylaşıldığı mübarek ramazan ayının  camiamıza ve islam alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum" dedi ve sözü Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’e bıraktı.
Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Ramazan ayı, rahmet, bereket ve hoşgörü ile paylaşma ayı. Bu ayın manevi atmosferine uygun olarak içinde bulunduğumuz günlerde şüphesiz daha çok hoşgörüye, daha çok paylaşmaya ve daha çok birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var.   Mart ayı sonunda yerel yönetimler seçimlerimizi tamamladık.  Bu sürecin sonucunda seçilen İlçe Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Talat Bakkalcıoğlunu şahsım ve oda yönetim kurulum adına tekrar tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. 
Kasım ayı sonu itibariyle yerel yönetimler seçimleri dolayısıyle yasa gereği yürütmekte olduğum Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifamı istemiştim. 
Seçimlerin tamamlandığı şu an itibariyle herhangi bir siyasi platformda görev almamam sebebi ile kanuna göre 19 nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen odamız olağanüstü yönetim kurulu toplantımızda Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve iadem gerçekleşmiştir. 
Bu süreçte Oda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Başkan Yardımcımız Sayın Veli Çelik başta olmak üzere Yönetim Kurulumuzda ve Meclisimizde görev yapan tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. 
Aynı zamanda bu süreçte siz değerli oda üyelerimizin de gösterdiği anlayış için özellikle teşekkür ederim.  Bu andan itibaren Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB İnşaat Taahhüt Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerim ile siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere ilçemiz ve Bölgemiz Ekonomisinin gelişmesi ve iş potansiyelimizin artması için  bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da çalışmalarımızı  kesintisiz bir şekilde sürdüreceğimizi paylaşmak isterim.
Lojistik merkez projesi odamız adına takip ettiğimiz en önemli proje. 
Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre şehrimizde toplam 1.750 işletmede yaklaşık 18.250 kişi çalışıyor. 
Yeni istihdam alanlarının açılması ve iş imkanlarının yaratılması için çalışıyoruz. 

bsk--tso-iftar-yemegi-(10.05.2019)-3.jpeg
Başta üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere bölgemizde İş – Kur ile yaptığımız ortak protokoller ile yeni istihdam imkanları yaratıyoruz. 
TOBB bünyesinde gerçekleştirilen ekonomi şuralarında siz değerli üyelerimizin ve iş dünyasının sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşıyoruz. 
TOBB İnşaat ve Taahhüt Kurulu Başkan Yardımcılığı görevim sebebi ile İnşaat ve Taahhüt sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimizin sorunları ve çözüm önerilerini birinci elden en yetkili makamlara iletme fırsatı buluyoruz ve takip ediyoruz. 
Bozüyük’ümüz de iki milyon metrekare tahsisli alana sahip organize sanayi bölgemiz var.  Her geçen gün büyüyor ve yeni yatırımcılar için cazip hale geliyor. Bozüyük organize sanayi bölgemizde şu anda 29 faal firmamız var. Bu firmalarımızda halen 2.700 kişiye istihdam sağlanıyor. Sanayi bölgemizde her geçen gün nitelikli istihdama yönelik yatırımların yapılması ilçemize güç ve değer katıyor. Lojistik merkez projesi odamız adına takip ettiğimiz en önemli proje. Lojistik merkezimiz organize sanayi bölgemize bağlantılı çalışacak ve 650.000 m2 lik bir alanda tesis edilecek. 
Ödenek ayrılarak ihalesi yapılan lojistik merkezimizdeki çalışmalar ihalenin iptal edilmesi ile maalesef yine bir bekleme sürecine girdi. Şu anda  yapılan görüşmelerde ikinci etap ihalesinin ödenek ayrılması durumunda tekrar yapılacağını biliyoruz ve bu konuda sayın milletvekillerimizden çalışmaların bir an önce sonuçlanması için destek bekliyoruz.Tamamlandığında lojistik merkezimizin 1,9 milyon ton taşıma kapasitesi olacak. Bu yatırım ile birlikte odamız hizmet binası açılışı sırasında gümrük ve ticaret bakanımızdan sözünü aldığımız gümrük müdürlüğümüzü de şehrimize kazandırmış olacağız. 
Toplam 2.000 metrekarelik kapalı alana sahip hizmet binamızda  siz değerli üyelerimize hizmet veriyoruz. Hizmet binamızın iki katını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü bünyesinde Bozüyük Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğümüze kiraya verdik, Bu sene buradan elde edilecek kira gelirini de karşılık tutarak 2019 yılı üye aidatlarımızı enflasyon oranında arttırmamız gerekirken herhangi bir artış yapmadan sabit tuttuk .  Halen 800 aktif ve 254 askı durumunda bulunan 1054 üyemize oda olarak hizmet veriyoruz. Üyelerimizin yaşadığı problemlerin çözümü için yoğun çaba sarfediyoruz. 2018 yılı ağustos ayında ani bir kur şoku yaşadık. Bu şok ile piyasalarda mevduat faiz oranları hızla arttı. 
Piyasalarda meydana gelen tedirginlik ve dalgalanma 2018 yıl sonu ve bu yıl için ekonomide ciddi anlamda durgunluk oluşturdu. 
Bu süreçte üyelerimizin yaşadığı problemlerin çözümü için yoğun çaba sarfettik. 
İnşaat ve taahhüt grubu üyelerimizin fiyat farkı kararnamesi çıkarılması taleplerini ilettik. 
Yine üyelerimizin kdv alacakları ile ilgili sorunlarını  birebir 75. TOBB Genel Kurulumuzda Rifat Başkanımıza ilettik. 
Rifat bey’de genel kurul konuşmalarında hem kdv iadeleri, hem fiyat farkı kararnamesi’nde yaşanan sorunların giderilmesi, hem de faiz oranlarının düşürülmesi konularını bizzat Cumhurbaşkanımıza ilettiler. 
Reel sektörde bankalar ile kredi ilişkisi olan ve ödeme güçlüğü yaşayan firmalarımızın sorunlarının çözümü için temaslarda bulunduk. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Bankalar Birliği önderliğinde bursa da yapılan toplantıda kredi sorunu yaşayan üyelerimizin Genel Müdürlük seviyesinde  sorunlarını aktarmalarını sağladık. Yine.., üyelerimizden gelen en büyük talep,  finans ve nitelikli eleman konuları.., 
Odalar Birliği organizasyonu kredi garanti fonu ve odamız işbirliğinde 2017 yılında başlatılan Nefes Kredisi programımıza 2018 yılında da odamızdan ayrılan kaynak ile devam ettik. Program sayesinde toplam 172 üyemizin 8,5 milyon tl lik kredi kullanmasını sağladık.  Cumhurbaşkanımızın talimatları ve tobb organizasyonunda birlikte yürüttüğümüz istihdam programlarında yeni iş imkanlarının oluşturulması için çalışıyoruz. 
Bu anlamda “Mesleki Gelişim İşbirliği Protokolü kapsamında oda üyemiz 7 firma ile 1.500 kişilik protokol imzaladık. 311 kişiyi istihdama kattık. İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurs programlarıyla toplam 769 kişiyi buluşturduk. 
2019 yıl başından bu yana Bozüyük ilçesi bazında 982 kişilik açık işgücü talebi alındı bunların % 80 i istihdam edildi.  Girişimci adaylarımızın talepleri doğrultusunda girişimcilik eğitimlerimiz de devam ediyor. Yine üyelerimizin çalışanlarına yönelik mesleki yeterlilik eğitim ve belgelendirme programlarını da gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  
Paydaşlarımız olan İş-Kur  BEBKA, KOSGEB gibi kuruluşların üyelerimize sundukları istihdam , kredi ve iş imkanları ile ilgili hibe ve desteklerden faydalanmaları için bilgilendirme programları düzenliyoruz. 
Sosyal Sorumluluk bilinci ile Üniversite Öğrencilerimize Burs veriyoruz. Şehrimizdeki Fakültenin Tercih edilebilir olması için ayrıca Üniversitemiz öğrencilerine Özel Burs Programını başlatıyoruz. 
Sosyal sorumluluk bilinci ile odamız kaynaklarından ve meclis üyelerimizin şahsi destekleri ile toplam 41 üniversite öğrencimize burs imkanı sağlıyoruz. 
Bu konuda odamızın kurumsal bir altyapısı var. 
Yeni öğretim döneminde siz değerli üyelerimizin de odamız burs programına destek vermelerini bekliyoruz. 
Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan kararname ile Bozüyük Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz Fakülteye dönüşmüş bulunuyor. 
Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 
Bu süreçte Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odamız olarak Fakültemizi tercih edecek öğrencilerimize burs imkanı sağlamak üzere Üniversitemiz ile protokol imzalamış bulunuyoruz. 
Eğitim yardımları ve ramazan aylarında gıda yardımları gibi çalışmalarımıza geleneksel olarak her yıl devam ediyoruz.  
Biz bölgemizde ekonomik ve sosyal anlamda diğer sivil toplum kuruluşlarına sürekli öncülük ettik.  Ve çalışmalarımızla bu anlamda hep fark yarattık. 
Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da odamız kuruluş amacına uygun olarak  çalışmalarını devam ettirecektir. “Coğrafya Kaderdir..” Bu kaderi hep birlikte Ekonomik ve Sosyal Gelişim avantajına çevirmek için çalışalım.  
Ülkemizde seçimler artık, insanları birleştirmekten çok, ayrıştırır ve ötekileştirir hale geldi. İş Dünyası olarak Ticaretimizin olumsuz etkilenmesinden dolayı bundan rahatsızlık duyuyoruz. Bizler artık bunları düşünmeden ticaretimize odaklanmak istiyoruz.  Ünlü düşünür ibn – i haldun “coğrafya kaderdir” demiş.., Bizim şehrimiz bu güzel kadere sahip. Kurtuluşun şehri. Başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ve tüm  paydaşlarımız ile hep birlikte çalışmaya devam edersek,  Bu coğrafi avantajımızı hızla ekonomik ve sosyal gelişim avantajına çevireceğimize inancım tamdır.Bu duygu ve düşüncelerim ile mübarek ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Katılımlarınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

bsk--tso-iftar-yemegi-(10.05.2019)-6.jpeg

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.