COŞKUYLA YÜRÜDÜLER

COŞKUYLA YÜRÜDÜLER

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de büyük bir sevinç ve coşku ile kutlandı.29 Ekim Cumhuriyet...

A+A-

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de büyük bir sevinç ve coşku ile kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bozüyük’te gündüz düzenlenen resmi törenler ile kutlanırken, akşam saat 19.23'te düzenlenen fener alayı da muhteşem görüntülere sahne oldu. Bozüyük Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen fener alayına katılan yüzlerce Bozüyüklü Şeyh Şamil Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na marşlar ve ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sloganları ile yürüdü. Atatürk resimleri ve Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen Bozüyüklüler alanda toplandılar. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra alanda bulunan Bozüyüklüler hep bir ağızdan ‘Andımızı’ okudular.

Düzenlenen fener alayının ardından alanda oluşturulan platformda konuşan Bozüyük Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Özen Aksa Sevgili; “Yüreğinde Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini hisseden tüm Bozüyüklüler hoş geldiniz... Yıl 1918 Anadolu, taşıyla, toprağıyla kan ağlıyor, elde hiç bir şey yok,  ne top, ne tüfek ne de derli toplu bir kuvvet, ama hiç kimse umudunu yitirmemiş, tüm halk bir ışık beklemekte. İşte halkın beklediği ışık, 1919'da Samsun'un ufuklarında doğan bir güneş... Dalga dalga Anadolu'ya yayılıyor ve büyük bir mücadele başlıyor. Bu mücadele ölüm kalım mücadelesi, Anadolu'nun kahraman halkı, sarı saçlı mavi gözlü bir kahramanın peşinde, dişiyle tırnağıyla katılıyor bu mücadeleye. Herkeste aynı duygu,  aynı söz, “ya istiklal ya ölüm”, çünkü Anadolu özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin yurdudur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet kelimesinin fikriyatını bizlere önemle aşılamaya çalışmış ve bunu milletçe korumamızı beklemiştir. Cumhuriyet bu ulusun en seçkin eseridir. Milletimize verilmiş en büyük değerdir. Sözlerime son verirken bir kez daha hepimizin Cumhuriyet Bayramımızı kutlar, Başta Atatürk, silah arkadaşları ve tüm isimsiz kahramanlarımızı saygı ile anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

whatsapp-image-2019-10-29-at-23.06.01.jpeg

Dernek Başkanı Özen Aksa Sevgili’nin ardından konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu alanda yaptığı konuşmada; “Sevgili Bozüyüklüler, genci yaşlısı tüm hemşehrilerim, aramızda bulunan küçücük çocuklarımız, burada kuşaktan kuşağa bir olayı aktarıyoruz. Ben bugün Cumhuriyet Bayramı törenlerinde çocuklarımızı gördüğümde, geleceğe dönük büyük umutlar doğuyor içime. Şundan eminim ki çocuklarımız gelecekte Cumhuriyet’i, Atatürk'ün koyduğu ilkelerdeki gibi yaşatmaya hazırlar. Büyük Önderimiz Cumhuriyet'e giden yolculukta arkasından gelen binlerce Anadolu insanı ile büyük mücadele verdi.  Yokluk içindeydi, askerlerimizin ayağında çarıklar yoktu, çıplak ayakla bu mücadeleyi verdiler. Bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için binlerce insanımız şehit oldu. Bu topraklar şehitlerimizin kanları ile sulanmış topraklardır, bunu her zaman hissetmeliyiz. Cumhuriyet tek başına bir şey içermiyor, Cumhuriyet Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti ilan ettiği 29 Ekim'den sonra 4 yıl boyunca yaptığı devrimler ile bu eseri taçlandırmıştır. Bütün bu İnkılapları, devrimleri yüreğimizde hissetmeliyiz. Cumhuriyet bütün bunlarla bir bütündür. Demokratik, laik ve bağımsız Cumhuriyet demeliyiz, bunu böyle aktarmalıyız gelecek kuşaklara. Çok yakın bir tarihte ilçemizde bir Şehidimiz vardı, o nedenle yüreğimiz buruktu, açımız tazeydi. O yüzden böyle sade bir törenle Cumhuriyetimizin yeni yaşını kutladık. Bizim en büyük mutluluğumuz Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak olacak, bunları daha büyük etkinliklerle yapacağız, konuşmalarıma son verirken, Cumhuriyetimizi yüreğimizde hisseden tüm hemşehrilerimizin bayramı kutlu, geleceği güzel olsun, ülkemizin geleceği güzel olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurulan sinevizyon platformunda vatandaşların gönderdikleri fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlenirken program Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen havai fişek gösterisi ile son

73513716_543043663139739_2654626222306230272_o-(1).jpg

Bu haber toplam 2446 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum