COVİD-19 SALGININ ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

COVİD-19 SALGININ ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak Bozüyük...

A+A-

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası, Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak Bozüyük Grand Çalı Hotel de gerçekleştirildi. 
Bozüyük TSO Meclis Başkanı M.Doğan Tunç başkanlığında gerçekleşen toplantıda, tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının etkileri görüşüldü.
Bunun yanı sıra Şubat ayında Elazığ’da meydana gelen Deprem felaketi ve Bilecik Valiliği Koordinasyonu ile gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmaları, Ramazan Pidesi fiyat çalışması sonrasında 300 Gram 2,50 TL fiyat kararı, Yine Ramazan ayı içerisinde 807 aileye yapılan gıda yardımı, ve 2020-2023 yıllarını kapsayan üçüncü Stratejik Plan çalışmaları hakkında maddeler görüşüldü.
Gündeme konu olan maddeler ve gerçekleşen programlara ilişkin Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent’de Meclis Üyelerini detayları ile bilgilendirdi.

meclis2-(1).jpeg
Başkan Levent; 
2020 Yılı Haziran ayında ödenmesi gereken aidatların gecikme ve faiz ödemeksizin Ekim ayına ertelendirildiğini,
Bilecik Valiliği koordinasyonu ile 17 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında üç parti halinde toplam 65.000 adet maskenin Odamız tarafından Üyelerimize iletildiğini,
Üyelerimizden gelen Kredi Garanti Fonu ve diğer Kredi Uygulamaları ile ilgili yaşanılan sorunların görüş ve önerilerinin TOBB’a iletildiğini,
Kısa Çalışma Ödeneği ve yaşanan problemlerin TOBB Başkanı başkanlığında gerçekleştirilen görüntülü görüşmelerde katılımcılara iletilerek değerlendirildiğini Meclis Üyeleri ile paylaştı.
Buğra Levent, 23-26 Mayıs 2020 tarihlerinde sakağa çıkma kısıtlaması döneminde sanayi kuruluşlarımızın ve firmalarımızın sektörel anlamda çalışma zorunluluğu olanların bu süreçte yapacakları başvurular ve izin belgeleri konusunda Odamız tarafından başvuruların alınarak Kaymakamlığımız Emniyetimiz ve Jandarmamız ile koordine edilerek firmalarımızın belirlenen tarihlerde çalışmalarının sağlandığını aktardı.
Buğra Levent devamında, Odalar Birliği Bünyesinde Ticaret Bakanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Tarım ve Orman Bakanımız ile gerçekleştirilen görüntülü toplantılarda görüşülen konuları paylaştı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanları toplantısı, Marmara Bölgesi Başkanları toplantısı ile de ilgili bilgilendirmeler yaptı.
Buğra Levent, Başkan yardımcısı olduğu TOBB İnşaat ve Taahhüt Kurulunda temsilcilerinden alınan sorunları ve çözüm önerilerini birinci elden teslim etme imkanı bulduğunu bildirdi.
Son olarak Nefes Kredisi Programına TSO kaynaklarından 250.000 TL aktarmak suretiyle ortak olduklarını, bu program ile TSO'ya kayıtlı firmalara 5.000.000 TL karşılığı bir kredi pastası oluşturulduğunu, Denizbank’ dan alınan son verilere göre şu ana kadar 130 üye Nefes Kredisi Programına başvuruda bulunduğunu, bu üyelerimiz içerisinden 57 üyemiz 2.900.000 TL tutarında kredi kullandığı ve başvurusu bekleyen 12 firmamızın bulunduğu yaklaşık 2.000.000 TL tutarının kredinin kullanıma hazır olduğu bilgisi Meclis Üyeleri ile paylaşıldı.
 


Bu haber toplam 6313 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.