CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 96 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramımızın 96. yıldönümü münasebetiyle...

A+A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramımızın 96. yıldönümü münasebetiyle Metristepe Kültür Merkezi'nde saat: 09:15'te Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan tebrikleri kabul etti.
Ardından Bozüyük Spor Kompleksi Çim Saha'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleşti. Burada Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla süren programın devamında ise Kaymakam Hasan Yaman konuşmasını gerçkeleştirdi. 

 

dsc_0381.jpg
"Türk milleti adeta kendi küllerinden tekrar doğmuştur"
Hasan Yaman programda yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek: "Bağımsızlığımızın simgesi olan cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü büyük bir heyecanve coşkuyla kutladığımız bu anlamlıgünde hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürkü, onun kahraman silah arkadaşları kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz saygı ve minnetle anıyorum. 

dsc_0281.jpg
Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında dünyanın en güçlü ve en gelişmiş ordularına sahip devletler 1071'den beri Türk yurdu olan Anadolu'ya dört bir taraftan saldırmış ve aziz milletimizin varlığına kast etmişlerdir. Uzun savaş yıllarında yorgun ve bitap düşmüş binlerce evladını cephelerde şehit vermiş bu aziz millet elde kalan son vatan parçasını ecdat yadigarını anadoluyu savunmak için insan üstü bir gayret göstermiştir. Dönemin en güçlü ordularına karşı göğsünü siper etmiş Türk milleti adeta kendi küllerinden tekrar doğmuştur. 19 Mayıs 1919 da başlatılan milli mücadele 29 Ekim 1923 de ilan edilen Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Atatürk, 'az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü temelinde Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir' diyerek cumhuriyetin anlam ve önemini ortaya koymuştur.
"15 Temmuz hain darbe girişimi de bu aziz milletin çelikten göğsü karşısında hüsrana uğramıştır"

dsc_0320-001.jpg
Cumhuriyet toplumun tüm kesimlerimizin aziz milletimizin ortak paydasıdır. Bu ortak payda dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı kucaklar onların refah ve mutluluğunu esas alır. Ecdadımız ,atalarımız büyük işler başardı, çok büyük engelleri aştı sizler de devletimizi, milletimizi dünya devletleri milletleri içerisinde hak ettiği layık olduğu noktaya taşıyacaksınız. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi 'sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.' Vatanımız öyle bir stratejik ülke konumundadır ki özellikle orta doğuyu dizayn etme hevesinde olanlar açısından hedef ülke konumundadır. Dolayısıyla bu hedef ve amaçlarına ulaşmak isteyenler içerde FETÖ, PYD, PKK ve diğer terör örgütleriyle yakın iş birliği yapmışlardır. 15 Temmuz hain darbe girişimi de bu aziz milletin çelikten göğsü karşısında hüsrana uğramıştır. Yine vatan şairimizin dediği gibi 'girmeden tefrika millete düşman giremez,  toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez' dizelerinde belirttiği gibi acı da keder de yüreklerimiz birlikte attıkça, sevinç ve coşkuyu birlikte paylaştıkça, bu milletin birliğini dirliğini kimse bozamaz. 
İlçemizde hemen yanıbaşımızda İntikam Tepe de, Akpınar'da yüzlerce kefensiz şehidimiz yatmaktadır. Yine yanıbaşımızda Söğüt'te Ertuğrulgazi yatmaktadır. Bilecik'te bu toprakların manevi fatihlerinden Şeyh Edebali yatmaktadır. Bu mübarek memlekete hizmet, çalışmak atalarımıza, ceddimize boynumuzun borcudur ve vefamızın gereğidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde birkez daha cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, kahraman silah arkdaşlarını,şehitlerimizi gazilerimizi sonsuz şükran ve minnetle anarken Bozüyük'ten binlerce kilometre uzakta Suriye'de, Irak'ta teröre karşı mücadele eden aslan mehmetçiğimize bende Bozüyük'ten bir selam gönderiyor. Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum." dedi.
Kaymakam Hasan Yaman'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklor gösterilerinin de bulunduğu programın devamında 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk' adlı drama gösterisi izlendi. Kahramanlık türkülerinin seslendiriliği programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı, bando eşliğinde resmi geçit töreninin ardından sona erdi. 

dsc_0327.jpg
Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, daire ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

dsc_0438.jpgdsc_0445.jpg

Bu haber toplam 2449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.