GELENEKLER YAŞATILIYOR

GELENEKLER YAŞATILIYOR

Bozüyük'te eski gelenekler yaşatılıyor.

A+A-

Bozüyük'lü 3 genç arkadaş bir araya gelerek oluşturduğu tarihsel gölge oyunlarından olan Hacivat ve Karagöz’ü yaşatmaya çalışıyorlar.
Kerem Öz ,Uğurcan Kurt ve Kerem Keleş’in oluşturduğu Matrak Çocuk Sanat gurubu tarihsel gölge oyunlarından Hacivat ve Karagöz’ü Bozüyük’te yaşatmak için büyük çaba sarfediyorlar.
Üç arkadaş üniversite öğrenimi gördükleri yerlerde tiyatro ile uğraşmışlar ve Bozüyük’te bir araya gelerek Bilecik bölgesinde çocuklara yönelik gölge oyunu ve kukla gösterileri üzerine böyle bir sanatsal faaliyetinin eksik olduğunu ve bunun üzerine ne yapabiliriz diye düşünmeye başladılar.
3 kafadar Matrak Çocuk Sanat gurubunu kurdular. İlk çalışmaları Hacivat ve Karagöz’ü tekrar yaşatmak olan bu gençler kendi imkanları ile gösterinin alt yapısını oluşturmaya başladılar. Sonra katıldıkları Uşak ,İsparta ve Denizli’deki festivallerde yaptıkları gölge oyunlarında başarı sergilemişler.Bu oyunları Bozüyük ve Bilecik bölgesinde de sürekli olarak yapmak istediklerini belirten gurup üyeleri gösterilerine aralıksız çalışıyorlar
Tek eksikliklerinin sponsor bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten sanatçı gençler, Bozüyük halkından destek beklediklerini söylediler.

bozuyukte-golge-oyunu-sanati-yasatiliyor-2-680x347.jpg


Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.