GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İÇİN BİR ADIM DAHA ATILDI

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İÇİN BİR ADIM DAHA ATILDI

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.Bozüyük...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde Suriye'de Şehit olan Abdülhamit Bilgen ve tüm şehitler için durulan saygı duruşu ile başladı.
14 gündem maddesi ile başlayan Belediye Meclis toplantısında gündemin ilk sıralarında yer alan 2020 Yılı Performans Programının görüşülmesi, 2020 Yılı Belediye Gelirleri tarifesinin görüşülmesi, 2020 Yılı Belediye Gider Bütçesinin görüşülmesi, 2020 Yılı Belediye Gelir Bütçesinin görüşülmesi ve 2020 Yılı Bütçe Kararnamesinin görüşülmesi konuları oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Ardından 06.02.2017 Tarih ve 14 sayılı Meclis Kararı ile kabul edilen Bozüyük Belediyesi ( S ) Servis Araçları Hizmet ve İşletme Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğinin görüşülmesi konusu Başkan Bakkalcıoğlu tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra gündemdeki İmar planı değişiklikleri ile ilgili maddeler İmar Komisyonuna oy birliği ile sevk edilirken gündemin 13. maddesinde, Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

bzy_0331.jpg
Bu maddeler arasında; Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan, Belediye tarafından işletilmek üzere Güneş Enerji Santrali kurulması için taşınmazın bulunduğu bölgedeki imar planı değişikliği de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bozüyük Belediye Meclisi'nde görüşülen bir diğer maddede ise, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Belediye Meclis üyesi Necmi Soylu'nun adı Düzdağ 1. Caddesi'ne, Bozüyüklü önemli iş insanı Osman Ruscuk'un adı, sanayi tesisleri önünde bulunan İsmet İnönü Caddesi’nin Yeşilkent Caddesi’nden Kütahya Kavşağına kadar olan kısmına ve elem bir trafik kazasında yaşamını yitiren Öğretmen Yasemin Eren'in adı da Vişne evleri arkasına inşaa edilen yeni parka verildi. 
Kovalıca Caddesi'nin adının "Şehit Ünal Demir Caddesi" olarak değiştirilmesi konusu ise  oy birliği ile kabul edilerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilerek uygun görüş alındıktan sonra uygulamaya geçilmesine karar verildi.
Toplantıda son olarak verilen yazılı önergelerde yer alan; Mecliste yer alan 4 siyasi parti grubu sözcüleri tarafından imzalanan 11 Ekim 2019 tarihinde şehit olan Abdulhamit Bilgen’in isminin şehrimizde bir caddeye veya bir yerleşkeye isminin verilmesi önergesin oy birliği ile gündeme alınarak yine oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.
Hemen ardından ise Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından verilen “İlçemizde Bozüyük Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Derneği ilçe gençliğine amatör olarak sportif alanda hizmet vermek için kurulmuştur. Kurulan derneğin isminde Belediye ibaresinin kullanılabilmesi için gerekli, iznin verilmesi konusunun Meclis gündemine alınması konusundaki yazılı önerge oylanarak gündeme alınırken yapılan görüşmenin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.
Bozüyük Belediye Meclisi’nde son olarak AK Parti grubu tarafından ordumuzca yürütülen Barış Pınarı harekâtına destek amaçlı bir bildirge okunarak askerlere selam gönderildi. Konu ile ilgili olarak Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu “Allah oradaki askerlerimize güç versin. Asıl iş orada, canını dişine takarak vatanı koruyan askerlerimizde, Allah onlara güç kuvvet versin” dedi. Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı Cuma günü yapılacak 2 birleşim ile devam edecek.   

bzy_0352.jpg

Bu haber toplam 2027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.