“İLÇENİN CAZİBESİNİ ARTTIRMALIYIZ”

“İLÇENİN CAZİBESİNİ ARTTIRMALIYIZ”

Vali Süleyman Elban, Bozüyük temasları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek odanın müşterek meslek komiteleri toplantısına katıldı....

A+A-

Vali Süleyman Elban, Bozüyük temasları kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek odanın müşterek meslek komiteleri toplantısına katıldı. Ziyarette konuşan Vali Süleyman Elban, Bozüyük’ün nüfus, ekonomik ve sanayi potansiyeli açısından ilimizde çok önemli yeri olduğunu belirtti. İlçenin gelişmesi için cazibesinin arttırılması gerektiğini söyledi.

Ziyarette Vali Elban’a, Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı eşlik etti.  Vali Elban, TSO’nun yeni hizmet binasına gelişi sırasında TSO Başkanı Buğra Levent, Meclis Başkanı M. Doğan Tunç ve oda yönetim kurulu üyelerince karşılandı.

dsc_0011-001.jpgZiyaret programı TSO Başkanı Buğra Levent’in Vali Elban’a ziyaretleri için teşekkürleri ile başladı. Buğra Levent’in teşekkür konuşmasının ardından ilçenin genel durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Süleyman Elban konuşmasında, “Bozüyük’ün nüfus, ekonomik ve sanayi potansiyeli açısından ilimizde çok önemli yeri var. Yaptığımız toplantıların belli bir bölümünü daima Bozüyük’e ayırıyoruz. Hangi konu olursa olsun her zaman gündemimizde Bozüyük’e yer veriyoruz. Bozüyük illa olmazsa olmaz ana başlıklarımızdan birisidir. İlçede kazanılan katma değerin büyük bir çoğunluğu Eskişehir’de harcanıyor ve ilçenin önde gelenlerinin büyük bir çoğunluğu Eskişehir’de ikamet ediyor. Bozüyük konum olarak adeta Eskişehir’in devamı niteliğinde yer alıyor ve bu sebepten dolayı ilçenin gelişmesine engel teşkil ediyor. İnegöl ve Eskişehir gibi büyük çekim sahalarının arasında kaldığı için Bozüyük’ün cazibesini artırmak amacıyla tüm olanakların arttırılması, insanların oralara gitme ihtiyacını ortadan kaldırmayı sağlayacak her türlü çalışmaların mevcut hale getirilmesi ve bu doğrultuda kafa yorarak bir şeyler üretilmesi gerektiğini düşünüyorum.

dsc_0029-001.jpgBozüyük ilçemizi benzer şehirlerle kıyasladığımızda gösterge anlamında birçok şehirden ileridedir. Bu kadar potansiyelin olmasına rağmen bulunduğu yeri kabullenemiyoruz. İstihdam ve gelişmişlik açısından ciddi sıkıntı yok. Ama bu kadar potansiyele, imkâna, üretim kapasitesine sahipken, bunların ne kadarından şehir olarak yararlanıyoruz, çok fazla yararlandığımızı söyleyemiyoruz. Mevcut potansiyeli ve üretilen tüm değerleri daha fazla şehre yansıması ve katkı sağlaması için o alanda çalışma yapılması gerekiyor. Ortak aklı çıkarıp, strateji ortaya koymalıyız. Avantajlı ve güçlü olduğumuz yönleri daha fazla güçlü kılmak, zayıf olduğumuz yönleri de takviye etmemiz gerekiyor. İl Valisi olarak insanların nerede ve neye ihtiyacı varsa o ihtiyaçtan daha fazla ne yapabilirimin çabası içerisindeyim. Hep birlikte çalışarak, belli süre içerisinde belli mesafeler alacağımıza inanıyorum” dedi.

dsc_0045-001.jpgBunun yanında Vali Elban, diğer belediyelerle birlikte Bilecik’i tanıtmak amaçlı yaptığı çalışmalarından bahsetti. Metristepe İnönü Şehitleri Anıtı, Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlının ilk kuruluş yeri olan Söğüt’ün tanıtılması için turizm alanındaki görüşmelerinden söz etti.

Görüşme toplantıda bulunan iş adamlarının kendilerini tanıtması ile devam etti. Daha sonra TSO Başkanı Buğra Levent, Bozüyük hakkında ki ortak sorunları, yapılabilecek çalışmaları, ilçe de bulunan sıkıntıları dile getirerek nasıl projeler hazırlanabilir sorusuna cevaben karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

dsc_0024.jpg

Ardından odanın müşterek meslek komiteleri toplantısına geçildi. Yemek başlangıcında meclis başkanı M. Doğan Tunç kısa bir teşekkür konuşması yaparak sözü TSO Başkanı Buğra Levent’e verdi. Levent Ticaret ve Sanayi odası tarafından yürütülen çalışma ve faaliyetler hakkında genel bilgi verdi. Sorun ve beklentilerini aktararak sözlerini tamamladı ve yemeğe geçildi.

Buğra Levent, Kobiler için BORSAB’da daha küçük parseller ve BORSAB toplantılarına odadan da temsilci katılması. Meslek Yüksekokulu’nun fakülteye çevrilmesi. Lojistik Köy projesinin biran önce tamamlanması ve Metristepe’nin tanıtımı ve altyapısının tesisi konularında ki beklentilerini dile getirdi.

Bu haber toplam 2428 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.