"İSTİKLAL MARŞIMIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİDİR"

"İSTİKLAL MARŞIMIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİDİR"

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Başkan Bakıcı mesajında “İstiklal Marşımız, bu milleti millet yapan, ayrılmaz bağlarla bir birine bağlayan ortak bir ruh, kültürel değer, birlik ve beraberliğimizin simgesi, en büyük mutabakat metnimiz olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile; milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun güçlü bir sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır” diye belirtti.
Mesajında, geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğinin de var olamayacağına dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bu nedenle gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir” diye kaydetti.
Başkan Bakıcı, mesajında ayrıca, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy’un milletine inanan, milletini seven, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, büyük bir şair, yazar, fen, fikir ve devlet adamı olduğunu vurgulayarak “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye belirtti.

20170310aw006715_02.jpg


Bu haber toplam 2151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.