REFERANDUMDAN ZERRE KADAR ŞÜPHEMİZ YOK

REFERANDUMDAN ZERRE KADAR ŞÜPHEMİZ YOK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bozüyük AK Parti ilçe danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bozüyük AK Parti ilçe danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Arslan, 16 Nisan’daki referandumda milletin kararından zerre kadar şüpheleri olmadıklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, sistemin tıkanıklığını, ülkenin çok daha hızlı ileriye gitmesi gerektiğini gördüğünü ve AK Partinin Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olumlu tavır koyduğunu belirterek, şuanda da gereğini yaptığını söyledi.  

bakan-ahmet-arslan-(35).jpg

Toplantıda ilk olarak AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin tarafından açılış konuşması yapıldı. Başkan Mesut Çetin konuşmasında, “AK Parti kurulduğu günden itibaren Bozüyük'ün gerekli katkıyı gösterdiğini ve her seçimde sonuçların beklenildiği gibi olduğunu dile getirdi. 16 Nisan referandumunda da sonucun %50'nin üstünde olacağına inandığını söyledi.

“Bozüyük'ü hayalleri ile buluşturuyoruz”

bakan-ahmet-arslan-(37)-001.jpg

Ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, 2013 yılında vekâleten göreve geldikleri günden bu yana Cumhurbaşkanımızın doğrultusunda ilerlediklerini, Osmanlının kurucularının dediği gibi "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.  Daha sonra göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarından bahsetti. Büyük ideallerin, hedeflerin olması gerektiğini, Bozüyük'ü hayalleri ile buluşturduğunu ve her daim bu doğrultuda ilerleyeceğini belirtti. Bakan Ahmet Arslan’ın ilçeye yapılacak olan alt ve üst geçitler noktasında kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Bakan Arslan’ın desteği ile demiryolundan kaynaklı ulaşım sıkıntısının kısa zamanda sona ereceğinin müjdesini verdi. Sözlerine "Herkes konuşur AK Parti yapar" sloganıyla devam etti. "Vatanını en çok seven ona hizmet edendir"  diyerek vatandaşlar tarafından büyük ilgi topladı. Konuşmalarının sonunda " Güçlü bir gelecek için bizde evet diyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Bakıcı’nın konuşması salondaki vatandaşlar tarafından zaman zaman tezahüratlarla kesildi.

bakan-ahmet-arslan-(45).jpg

“Bir ve beraber oldukça daha güzel yerlere geleceğiz"

Milletvekili Halil Eldemir ise konuşmasında, “İl Genelinde Ulaştırma Bakanlığı tarafından destanlar yazıldığını dile getirdi. Bilecik ve Bozüyük’ün ilk hızlı trenle tanışan illerden biri olduğunu belirtti. İl çapında yapılan çalışmalardan bahsederek daha fazla idealleri olduğunu, bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapacağını kaydetti. Sözlerine "Biz her zaman bir ve beraber oldukça daha güzel yerlere geleceğiz" diyerek devam etti. Bakan Arslan'a Söğüt ve Bozüyük yolu üzerindeki sıkıntıları daha sonra da Kütahya Tunçbilek-Dodurga arasındaki güzergâhındaki yolun yapılması için Bakan Arslan’a ricacı oldu. 'Talebimize kayıtsız kalmayacağınızı biliyoruz' diyerek sözlerine devam etti. 16 Nisan referandumu için 'Önümüzde bir referandum süreci var. Bizler milletvekilleri olarak mecliste MHP’li ve AK Partili milletvekilleri olarak Türkiye’nin geleceği adına çok önemli gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle alakalı olarak bir anayasa değişikliğini meclisten geçirdik. Allah nasip ederse de 16 Nisan da milletimizin önüne gelmiş olacak. Biz bugüne kadar doğru olduğuna inandığımız şeyleri ne zaman milletimize danışsak bize her zaman milletimiz destek verdi. 16 Nisan’da da yine milletimizin desteğini alacağımızdan hiç şüphemiz yok' diyerek sözlerini tamamladı.

bakan-ahmet-arslan-(50).jpg

AK Parti Teşkilat başkan yardımcısı Harun Karaca ise “15 Temmuz için Bozüyük'te yapılan destek için teşekkür etti. Vatandaşlara 'Dosta güven verdiniz düşmana korku saldınız' diyerek minnettarlığını dile getirdi. Darbe ve eski dönemlerdeki seçimlerle ilgili düşüncelerini belirtti. Konuşmasının sonunda konuklarla birlikte Referandum için İnegöl'e selam gönderdi.

“Yıllarca bürokratik oligarşiye maruz kaldık”

Yıllarca bürokratik oligarşiye maruz kaldık. Adamın iş yapmak millete hizmet etmek gibi bir derdi yok. Oturduğu yerden maaş almak peşindeler. Güzel de millet bize bunun için destek vermiyor ki Hiçbir iş yapmamışlar. Çünkü hiçbir iş yapmazsan yanlışta yapmamış olursun. ‘Ya arkadaş Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin millete sözü var. Yerinde oturmayacak, laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacaksın diyor. Beni de onun için genel müdür yaptı. Bizim de başarılı olmamız lazım” diyorum. Adam ‘Yok ben iş yapmayacağım’ diyor. 2011 yılına kadar 6 yıl boyunca Bakanlık yeniden yapılanıp müşavir oluncaya kadar ben 4-5 defa görevden aldım. Hemen 2 ay sonra mahkeme geri getirdi. Yine farklı bir bürokrat ben senin hükümet programını beğenmedim, ben senin düşüncende değilim. Benim düşüncemde olman gerekmiyor. Benim düşüncemdeki insan zaten beni desteklemiş, hükümet yapmış. Ben herkese hizmet etmek istiyorum. Sen de çalış hep beraber hizmet edelim diyorsun yok olmaz. İşte bürokratik oligarşi bu. Adamın iş yapmak diye bir derdi yok. 363 milletvekili ile iktidar oluyorsun millete hizmet etmek istiyorsun. Bir hâkim çıkıyor diyor ki ‘Ben bağımsızım senin partini kapatacağım. Çünkü sen benim istediğim gibi davranmıyorsun. Vesayet odaklarına uygun hizmet etmiyorsun’. Tamam arkadaş sen bağımsızsın ama biraz da tarafsız ol.  Yok ben bağımsızım ama tarafsız olamam. İşte tüm bunları ortadan kaldırmak lazımdı. Böyle böyle bizleri ayaklarımızdan asıldılar. Eğer Recep Tayyip Erdoğan istediklerini uygulayabilseydi biz şu anda ülke olarak çok daha farklı bir konumda olurduk” dedi.

bakan-ahmet-arslan-(54).jpg

Bakan Arslan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin neden gereğini yaptığını kendi kanaatiyle açıklayarak, “Daha önce hükümette görev aldı, devlet idare etmenin ne demek olduğunu sorumluluk alarak gördü. Bakın, bugüne kadar sorumluluk alanların hepsi, ‘tek merkezden yönetilmeli bu ülke, çift başlılık ülkeye zarar veriyor’ dedi. Kim söylemiyor? Kılıçdaroğlu söylemiyor. Bu ülke ona bir defa sorumluluk verdi. Verildiği sorumluluk dönemindeki hastanelerin durumu herkesin malumu. O yüzden millet, ‘SGK, hastaneleri yönetmeyene ben ülke yönetimi hiçbir zaman teslim etmem’ dedi. Bu millet, yönetimin kime verilip verilmeyeceğini çok iyi bildiği için onu başa getirmez” diye konuştu.

bakan-ahmet-arslan-(67).jpg

“Biz, yapamayacağımız şeyi söylemeyiz, söylediğimiz şeyi de kesinlikle yaparız”

Bakan Arslan, yapamayacakları şeyin sözünü asla vermediklerine dikkat çekerek, “Anayasa değişikliğini AK Parti olarak sadece biz söylemedik. Bütün hükümetler, bütün partiler özellikle seçim beyannamelerinde ve vatandaşın karşısına geçerken söylediler. Ama aramızda bir fark var. Biz, yapamayacağımız şeyi söylemeyiz, söylediğimiz şeyi de kesinlikle yaparız. İşlerle ilgili de böyle. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da diyor ki, ‘Ey bakan, ey teşkilat başkan yardımcısı, ey milletvekili, ey belediye başkanı, ilçe başkanı, ilçe belediye başkanı, kadın kolları, gençlik kolları vatandaşın karşısına gittiğiniz de yapamayacağınız şeyin sözünü vermeyin. Ama sözü de verdiyseniz gereğini yerine getirin.’ Biz böyle bir kültürden geliyoruz ve büyüklerimizden de böyle görüyoruz. Onun için biz diyoruz ki, ‘biz millete söz verdik, gereğini yapacağız.’ Onlar da söz verdiler ama onlar da her zamanki gibi işleri bitti unuttular. Biz unutmadığımız için 316 milletvekili, millete verdiğimiz sözün gereğini yerine getirmek için irademizin arkasında durduk, imzamızın arkasında durduk mecliste sabahlara kadar kavga da dahil olsa bu değişiklik teklifini yasalaştırıp sizin önünüze getirdik” dedi.

bakan-ahmet-arslan-(91).jpg

“Bizim 16 Nisan’daki karardan zerre kadar şüphemiz yok”

“Şimdi her yerde diyoruz ki, ‘bu değişiklik kesinlikle geçecek, 16 Nisan’da kesinlikle evet çıkacak.’ Bize, ‘yahu siz nereden biliyorsunuz, siz kendinizi milletin yerine koyuyorsunuz. Dünden karar vermişsiniz’ diyorlar. Biz, ‘hayır biz dünden karar vermedik. Biz bunu tecrübeyle söylüyoruz’ diyoruz. Hangi tecrübe? 15 yıldır her ne yaparsak, her ne karar alırsak, sokaktaki vatandaştan başlayarak mahalle temsilcimizle, sandık sorumlumuzla, ilçe yönetimimizle, il yönetimimizle, belediye başkanlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, il genel meclis üyelerimizle hep istişare ediyoruz. İstişarenin sonunda ortak aklın ürünü olarak bir kararı ortaya çıkarıyoruz ve o kararı da 15 yıldır ne zaman milletimizin önüne götürdüysek, milletimizin hep sonuna kadar destek verdi, hep güçlü bir şekilde arkamızda durdu karar verdi. Onun için bizim 16 Nisan’daki karardan zerre kadar şüphemiz yok.”

Bu haber toplam 3168 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.