SALI VE CUMARTESİ GÜNLERİ DOLMUŞ TARİFELERİNE İNDİRİM YAPILDI

SALI VE CUMARTESİ GÜNLERİ DOLMUŞ TARİFELERİNE İNDİRİM YAPILDI

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, şehir içi dolmuşlarının araç sahipleri ve sürücüleri ile bir araya geldi.Bozüyük Belediye Başkanı...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, şehir içi dolmuşlarının araç sahipleri ve sürücüleri ile bir araya geldi.
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, geçmiş görev döneminde kurduğu dolmuşçular ile bir araya gelerek, dolmuş fiyatlarında uygulanan zamlarla ilgili vatandaşlardan gelen talepleri ve istekleri görüştü. Uygulanmaya başlanan zamlar ile ilgili olarak konuşan Bakkalcıoğlu; “Elbette dolmuşçularımızı, ailelerini ve bunların haklarını gözetmek zorundayız, fakat bizim önceliğimiz vatandaşlarımız ve onlardan gelen taleplerdir" dedi.
Seçim sürecine girildiği gerekçesi ile 2 yıl boyunca mazota gelen o kadar zamma rağmen hiç zam yapmayan şoförler odası ve dolmuşçular derneğinin, kendileri göreve geleli 4 ay olmuşken, zam istemeleri konusuna değinen Bakkalcıoğlu,  giderler göz önünde bulundurulduğunda yapılan zammı bir noktaya kadar makul bulabileceklerini, fakat o dönemde birilerinin talebi ile yapılmayan zammın ve kazanç kaybının bu dönemde vatandaştan karşılanmaya çalışılmasını doğru bulmadığını aktardı.

dsc_2882.jpg
Her şeyden önce vatandaşların haklarını gözetmesi gerektiğini söyleyen Bakkalcıoğlu, yapmış olduğu görüşmeler sonucunda, dolmuşların en yoğun kullanıldığı Salı ve Cumartesi günleri 2.5 tl olan dolmuş tarifelerinin 2.25 tl ye çekilmesi gerektiğini dolmuşçulara iletti.   Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu şunları söyledi; " Görev yaptığım ilk 10 yıl içerisinde kurduğumuz dolmuş sisteminde 1.5 yıl kadar hükümet onayı bekledik, bu süreçte bu sistemin oturması için o gün ki dolmuşçularımız ile büyük bir sabırla çalıştık. Bizim kurduğumuz dolmuş hatları maalesef bizden sonra Belediye için bir kazanç kapısı haline gelerek, milyonlara dayanan hat fiyatları oluştu. O gün 30 dolmuşla başlanılan bu sistem yine dolmuşçularımızın talebi ile yalnızca 3 dolmuş artarak 33 sayısına ulaştı.  Bizden sonra belediye tıpkı "S plakada" olduğu gibi dolmuşları da kazanç için çok fazla sayılara çıkarttı." dedi. Zamlar ile ilgili olarak ise " Seçim dönemi yaklaşıyor diye mazota gelen o kadar zamma rağmen 2 yıl boyunca hiç zam yapılmamış,  dernek başkanınız bir siyasi partiden meclis üyesi adayı olmuş, o dönem için maalesef dernek sizin haklarınızı gözetmek yerine başka işlere evrilmiş, ama ben göreve geleli daha 4 ay olmuşken, zam  talebinde bulunulmuştur. Bizler elbette dolmuşçularımızı düşünmek zorundayız, ama halkımızın talepleri bizim önceliğimizdir" dedi.   Dolmuşçuların Belediyenin ulaşım ağındaki sivil kolu olduğunu belirten Bakkalcıoğlu, bu doğrultuda hem vatandaşları hem de dolmuşçuları mağdur etmemek adına, dolmuşların en yoğun kullanıldığı salı ve cumartesi günleri dolmuş ücretlerinin 2.5 tl'den 2.25 tl çekilmesini makul bulduğunu aktardı.
Yapılan görüşme neticesinde, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun bu talebine uyarak, fiyatları salı ve cumartesi günleri 2.5 tl'den 2.25 tl çektiklerini belirten Dolmuşçular kendilerine vakit ayırarak, herkesin dahil edildiği bu toplantıyı düzenlediği için Belediye Başkanına teşekkür ettiler.
Dernek yönetiminin ve dolmuşçuların katıldığı toplantıda ayrıca dolmuş ulaşımında vatandaşlardan gelen talep ve isteklerde konuşulurken,  mücavir alan içerisinde olan köylerde görüşüldü.

 


Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum