ULU ÖNDER SAYGIYLA ANILDI

ULU ÖNDER SAYGIYLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 81. yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyük'te de törenler...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 81. yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyük'te de törenler ile anıldı.
 Bozüyük Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen anma programı Ata'nın huzuruna sunulan çelenk töreni ile başladı. Ardından saat 9'u 5 geçe tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de hayat durdu.  2 dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile Cumhuriyet Meydan'ındaki törenler sona erdi.

10-kasim-2019-anma-toreni-1.jpg
Cumhuriyet Meydanı'nın ardından Protokol üyeleri ve vatandaşlar İMKB Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'ne geldiler.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Okul Müdürü Harun Tatlılıoğlu Atatürk ile ilgili anekdotlar aktararak “Atatürk’ü en iyi şekilde anmak ve anlamak onun eserlerine ve devrimlerine en iyi şekilde sahip çıkmaktır” dedi. Okul Müdürü Tatlılıoğlu’nun konuşmasının ardından, ilçedeki müzik öğretmenleri tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Program İMKB Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk Türkiye'si adlı oratoryo ile devam etti.

10-kasim-2019-anma-toreni-14.jpg

Salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanan program sonunda Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü programına, Bozüyük İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Garnizon Komutanı Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Feyzullah Şentürk, İlçe Jandarma Komutanı Bnbş. Serkan Aktay, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10-kasim-2019-anma-toreni-7.jpg

Bu haber toplam 2029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.