"VATANDAŞ HEKİM SIKINTISINDAN DERTLİ"

"VATANDAŞ HEKİM SIKINTISINDAN DERTLİ"

Bozüyük Devlet Hastanesi’nin bazı bölümlerinde hekim sıkıntısı olduğunu ifade eden vatandaş, yetkililerden destek istedi. Konuyla ilgili gazetemize...

A+A-

Bozüyük Devlet Hastanesi’nin bazı bölümlerinde hekim sıkıntısı olduğunu ifade eden vatandaş, yetkililerden destek istedi. Konuyla ilgili gazetemize gelen okuyucu mektubunda, Kadın Doğum Polikliniği ve Çocuk polikliniğinde hekim noksanlığı olduğu ve vatandaşın mağdur edildiği belirtildi. 
Bozüyük’te yaşayan bir vatandaşın gazetemize gönderdiği okuyucu mektubu şu şekilde:
Bozüyük’te yaşayan bir vatandaş olarak 20/09/2019 tarihinden itibaren kadın doğum polikliniğinde hekim olmadığından dolayı (kadrolu iki bayan hekimden biri doğum izninde diğeri de 10 günlük raporluymuş) hastalara bakılmamaktadır. Doğum için gelen hastalar Bilecik’e sevk ediliyor ya da kendi imkânlarıyla Eskişehir’e gitmesi söyleniyor. 
Bilecik kadın doğum polikliniğinde 2 hekim olmasına rağmen Bozüyük’e herhangi bir görevlendirme ya da icap için hekim çekilmiyor. Daha önce de hekim rapor aldığında hiçbir önlem alınmamış 2019 Türkiye’sinde 70 bin nüfuslu ilçede kadın doğum uzmanı olmadığı için hastalar ambulansla sevk ediliyordu. Hastaların ambulansta doğurmaları isteniyordu sanırım. 

Çocuk polikliniğinde de tek hekim olup izinli ya da raporlu olması durumunda aynı şey yaşanmaktadır.


Bu haber toplam 2103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.