"VATANDAŞ RESMEN SOYULUYOR"

"VATANDAŞ RESMEN SOYULUYOR"

Bozüyük Tüketiciler yapı kooperatifi başkanı Hasan Özkan ve kooperatif başkan yardımcısı Hayrettin Sabırlı, Bozüyük’te artan konut fiyatlarına...

A+A-

Bozüyük Tüketiciler yapı kooperatifi başkanı Hasan Özkan ve kooperatif başkan yardımcısı Hayrettin Sabırlı, Bozüyük’te artan konut fiyatlarına tepki gösterdi. Vatandaşların resmen soyulduğunu ve bu durum için çözüm önerilerini sundukları bir basın açıklaması yaptılar.
Konu ile ilgili yaptıkları açıklamada; "Bizler yoksulluk sınırında yaşayan tüketiciler olarak, ne devlete, ne bankalara, ne de TOKİ’ye esir olmayalım. Konut sahibi olmak için tek yolumuz kooperatifleşmektir. Başka türlü kapitalizmin çarkları içinde öğütülür, yok olur gideriz.
Bankalar konut faizlerini güya düşürdü, ama müteahhit ve ikinci el konut satıcıları, bu durumu fırsata çevirerek konut fiyatlarını katladılar. Vatandaş olarak tek yolumuz kooperatifleşmek olmalıdır. Ne bankalar, ne müteahhitlere, nede TOKİ’lere esir olmadan yüzde otuz daha ucuz, sağlam ve kaliteli konutlar yapabiliriz.
Konut kooperatiflerini 25-30 yıldır bitirmek için bankalar, müteahhitler birlikte yüksek fiyatlarla konut üretip satarak rant elde etmek için birlik oldular.
VATANDAŞ OLARAK SOYULUYORUZ
Bu kötü gidişe dur demek için birkaç yıldır, tüketiciler olarak çıkış yolu aradık, sonunda bankalara, müteahhitlere ve TOKİ’ye esir olmamaya karar verdik. Amacımız rant piyasasına dur demek için bir konut kooperatifi kurduk. Kaliteli, düşük maliyetli, kentsel dönüşümden faydalanıp iskan raporlu konutlar üreterek, siz tüketici vatandaşlarımıza katkı sağlamak için bu yola çıktık. Olur diyene de, olmaz diyene de kapımız sonuna kadar açıktır, gelin görüşelim, birlikte çözüm üretelim.” dediler.
 


Bu haber toplam 9418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.