YAŞANANLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ

YAŞANANLARA KAYITSIZ KALAMAYIZ

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük’te TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isterken yaşadığı mağduriyet sonrasında haberlere konu olarak...

A+A-

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bozüyük’te TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isterken yaşadığı mağduriyet sonrasında haberlere konu olarak ülke gündemine oturan vatandaşlarımız ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Eldemir yaptığı açıklamada yaşananlara kayıtsız kalamayacaklarını belirtirken TOKİ arazisinin müsait olduğunu ve sosyal konut anlamında 2+1 dairelerden ne kadar talep olursa çok hızlı bir şekilde yatırım yapılıp teslim edileceğini söyledi.

Milletvekili Eldemir yaptığı açıklamada, “Bozüyük’te 2014 yılında TOKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2.’inci etap TOKİ konutları yapılmaya başladı. 2016 yılının Eylül ayında da konutlar teslim edildi. Kalan konutların satışı noktasında TOKİ bu konuda değişik yollara başvurarak konutları satmak için gayret sarf etti. İlçemizde de bu konutlara gerekli talep bir yılda ancak toplanabildi. Bunların satışıyla ilgili olarak da kamuoyundaki dezenformasyonlarla birlikte satış hızı düşük idi. Sonuç itibariyle dairelerin teslim edilmeye başladığı tarihten bugüne kadar daha önce satış sözleşmesi imzalayıp da satış akdini tamamlayamayan 14 tane hemşehrimizin boşalan yerleriyle alakalı olarak da TOKİ tarafından açık satış ilanına çıkıldı. TOKİ’nin yapmış olduğu bu ilan neticesinde vatandaşlarımız, hemşerilerimiz, bu satışın gerçekleşeceği banka şubesi önünde kuyruk oluşturmaya başlamış. Aslında bu beklenen bir durum değil. Daha önceki ilanlarda bu konutlar uzun süre bekleyip satılmamasına rağmen birden oradaki konutların güzelliği ve işlevselliği ve şu anda oturan hemşerilerimizin de oradaki rahatlığı göz önünde bulundurulunca burada bir talep patlaması oldu. Geçen Perşembe gününden itibaren hemşerilerimizin banka önünde kuyruğa girmiş olduklarını öğrenmiş olduk. Bu tabi ki üzücü bir durum. Zor şartlar altında kış ikliminde -15 derece hava sıcaklığı yaşanıyor. Ama insanlar başını sokabilecekleri bir daire olma umuduyla da orada sıkıntı çekip beklemişler. O arada buradaki sıralamada da sıraya giremeyenlerde de hatta 14 daire olmasına rağmen daha fazla vatandaşımız kuyrukta bekleyerek acaba biri vazgeçer mi? ondan sonra ki zamanda bize hak tanınır mı? umuduyla çok sayıda vatandaşımız beklemiş. Bunun akabinde TOKİ’ye gelen şikâyetler sonucu TOKİ bir sonuca karar vermiş. Burada ki sıkıntıyı sıralama ile değil müracaat edenler arasında kura çekimi olacağına karar verilmiş. Bu süre zarfında bizleri de arayanlar oldu. Evimizde hastamız var, çalışıyorum gelemiyorum gibi sebeplerden dolayı bekleyemediklerini belirttiler. Bu gibi durumlar ve TOKİ’ye gelen şikâyetler doğrultusunda TOKİ Başkanı Sayın Ergün Turan Bey ile görüştük. Burada taleple ilgili ciddi anlamda istek ve arzu var. Biz bu arzuları yerine getirmek durumundayız. Buradaki hemşerilerimizin bir taraftan bu hava şartlarında sırada beklemeleri bir taraftan talepte bulunanların olmasına kayıtsız kalamayız. Sağ olsun TOKİ Başkanımız bize arazinin müsait olduğunu sosyal konut anlamında 2+1 dairelerde ne kadar talep olursa çok hızlı bir şekilde yatırım yapılıp teslim edileceği noktasında söz verdi. Bundan sonra şunu takip edeceğiz. Bir milletvekili olarak bize düşen şudur; burada bankaya yapılan müracaat sayısına bakıp ondan sonra TOKİ görüşüp burada konut temin etmek isteyenlerin önünü açacağız. Kimsenin en ufak bir tereddüttü olmasın her türlü şartı zorlayarak hemşerilerimize daire yapıp onları konut sahibi yapma arzusundayız” dedi.


Bu haber toplam 7647 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum