YENİ HASTANENİN TEMELİ ATILDI

YENİ HASTANENİN TEMELİ ATILDI

Bozüyüklülerin yıllardır beklediği yeni hastanenin temel atma töreni gerçekleşti. Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in de katıldığı temel...

A+A-

Bozüyüklülerin yıllardır beklediği yeni hastanenin temel atma töreni gerçekleşti. Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in de katıldığı temel atma töreni Yeşilkent Mahallesi'nde yapıldı. 2020 yılının sonunda bitmesi beklenen ve 2021 yılında hizmete açılması ön görülen yeni hastane ile birlikte mevcut 3 hastane bir araya gelecek. Böylece Bozüyüklülerin 3 ayrı hastane çilesi sona ermiş olacak.

Yeşilkent Mahallesi’nde; Musapınarı mevkii ile Çağlar Kent arası çevre yolunun hemen kenarında kalan, toplamda 52 bin metrekarelik alana yapılacak yeni hastane, 200+50 yataklı olarak inşa edilecek. Yeni hastanede Palyatif Bakım Merkezi, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Diş Protez Merkezi yer alacak. Tüm bölümlerin tek bir binada toplanacağı yeni hastanenin tamamlanması ile birlikte vatandaşlar her türlü sağlık hizmetini tek bir çatı altında alabilecek.

s-004.jpg

Yeşilkent Mahallesi'nde yapılan temel atma töreni 19 Mart Salı günü Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören konuşmalar ile devam etti.

'BOŞ LAF DEĞİL, İŞ ÜRETİYORUZ'

Programda ilk olarak Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı konuştu. Başkan Bakıcı, seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmayı ilke edindiklerini ifade ederek şunları söyledi: 'Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlere güvenen ve her zaman yanımızda olan siz değerli hemşerilerimize layık olabilmek için hız kesmeden çalıştık. İlçemizde yıllarca eksikliği yaşanmış hizmetleri bir bir tamamladık. Çünkü bizler;  seçimler için değil,  gelecek nesiller için çalışmayı ilke edilmiş bir belediyecilik anlayışına sahibiz.

89.jpg

Mevlana şöyle diyor ‘Kamil odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’. Biz de eserlerimizle konuşuyoruz. Boş laf değil iş üretiyoruz. İlçemizin ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerimize devam ediyoruz.

Vatandaşlarımızın dertleri ile dertlenen, sorunları ile ilgilenen duyarlı bir yönetim olarak ilçemizin en önemli sorunu olan 3 ayrı hastane arasında sağlık hizmeti almak için mekik dokuyan, vakit kaybeden halkımız için,  Yeni Hastane Yeri ile ilgili olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk.

Halil beyle beraber Bozüyük'te hastanemiz nereye yapılır diye planlama yaptık. Toplamda 52 dönüm olmak üzere 34 metrekaresi Bozüyük Belediyesi tarafından 2 milyon tl kamulaştırma ödendikten sonra ücretsiz bir şekilde Sağlık Bakanlığına devri yapıldı. Bugünde hastanemizin temelleri atılıyor.

Halkımıza böylesine güzel bir hizmeti kazandırabilmek için canla başla çalışan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca ya, önceki dönem Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan’ a, Bakan Yardımcımız Halil Eldemir'e, milletvekilimiz Selim Yağcı ya sizlerin huzurunda teşekkürlerimi iletiyorum. Biz Bozüyük'te Yerel Yönetim ve Hükümet işbirliğinin en güzel örneklerini  sergiliyoruz.

dsc_0121-001.jpg

'BELKİ ONLAR İDRAK EDEMİYOR AMA...'

5 yıla sığdırdığımız 160 proje ile Bozüyük’ün gelişimine hep birlikte şahitlik ettik. Birileri bizim gerçekleştirmiş olduğumuz 160 projemize öyle şey olmaz, mümkün değil desede bizler birbirinden farklı projeleri vatandaşımızın kullanıma açtık. Belki onlar idrak edemiyor ama Bozüyük'teki halkımız bu projeleri kullanmaktadır.  Tarihini anlayan ve anlatan kimlikli, kişilikli bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerledik. Bugün tesis zengini yaptığımız ilçemizde, sporun lüks sayıldığı yılları unutturduk. Çocuklarımızı, ailelerimizi, kazandırdığımız parklarımız sayesinde doğayla buluşturduk. İnsan ölçekli ve insan dostu şehir anlayışını ihya etmek için var gücümüzle hep birlikte çalıştık.

'VATANDAŞIMIZ  EN İYİSİNE LAYIKTIR'

Biliyorsunuz geçtiğimiz Cuma günü 7. Mahalle konağımız olan Akpınar Mahalle Konağımızın açılışını yaptık, hizmete sunduk.  Birileri de seçim zamanı maalesef üzülerek söylüyorum açılış ya da temeller atılmaması gerektiğini söylüyor. Ama biz de milletimize hizmetkar olmaya geldiğimizi söylüyoruz. Çünkü bizim vatandaşımız her zaman her projenin en iyisine layıktır. Bu temeller atılacak ki bu hizmetleri en kısa sürede bitmesinin muhakkak gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

2002 yılından beri Türkiye'nin bir çok farklı yerinde temeller atılıp , hepsi tamamlandı. Bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren temelini atmış olduğumuz tüm projeleri tamamladık, vatandaşımızın kullanımına açtık. Temelini attığımız bu hastane inşaatımızı açmayı da Rabbim bizlere nasip etsin.

dsc_0036-002.jpg

'YENİDEN DESTEĞİNİZİ İSTİYORUZ'

Yeniden çalışmaya aday olduğumuz Bozüyük için, Yerel-Genel kalkınmanın nasıl olduğunu gösteren ilçemiz için, geleceğimiz için, gelecek  beş yıl için,  yeniden desteğinizi istiyoruz. Yatırımlarla güçlendirdiğimiz ilçemizi hız kesmeden aynı inançla, aynı tutkuyla büyütmeye devam etmeliyiz. Hacı Bayram-ı Velî nin dediği gibi; Gönlü taş olanın, şehri taş! Gönlü aşk ile dolu olanın, şehri gülistan olur.” Biz şehrimizi gülistan yapmaya geldik. İnşallah birbirinden farklı projeleri vatandaşımızla buluşturmak istiyoruz.

Siz değerli halkımızın vereceği 5 yıllık yetki ile daha fazlası gerçek olacak. Çocuklarımız için gerçek olacak. Geleceğimiz için gerçek olacak.  Bütün bu hizmetleri yapma aşkını Sevgili Peygamberimizin İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır. Hadisi şerifinden almaktayız.

'BÜYÜKLERİMİZİN ADINI ANARAK...'

Geçtiğimiz günlerde bir çok projeyi tanıtırken maalesef farklı görüşteki siyasi belediye başkan adaylarımız, rahmetli olan büyüklerimizin adını anarak, üzülerek söylüyorum; onları kötüleyerek, farklı yatırımların, farklı alanlarda kullanıldıklarını anlatıyorlar. Biz sözde değil, özde çalışan, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda projeleri gerçekleştiren boş konuşmayan iş yapmaya çalışan bu memlekete hizmetkar olarak geldiğimizi dile getiren insanlarız.' dedi.

dsc_0117-001.jpg

Başkan Bakıcı'nın ardından Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı konuştu. Milletvekili Yağcı, hayal edilen bir çok icraatın Ak Parti döneminde gerçekleştiğini vurgulayarak şunları kaydetti:  'Bizler 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışının 'Halka hizmet etmenin, hakka hizmet etme' olduğu anlayışının temsilcileriyiz. Bizler 2002 tarihinden itibaren liderimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gece gündüz demeden hayal denilen bir çok icraatları hep birlikte gerçekleştirdik. Sizler bu yönetime güvendiniz, bizler de bu güveni layıkıyla yerine getirme adına, tüm kadrolarımızla, terimizin son damlasına kadar, bu güzide millete, topraklara hizmet etmenin haklı gururunu yaşadık. İnşallah yeni bir dönem yeni başlangıçlar. Durmadan dinlenmeden çalışmaya devam. İşte bugün Bozüyük'ümüzün hasretle beklediği hastanemizin temelini atmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bu temel aşamasına gelinceye kadar Fatih kardeşimizin emeği çok fazla. Belediye başkanlığı olarak kamulaştırmaları kendileri yaparak Sağlık Bakanlığımıza verdi. Esas emeği gayreti olan bir kardeşimiz var. Bizim büyük bir şansımız. Milletvekilliği döneminde, bu işleri organize edip, bugün ise bu işin başında olan Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir bey gerçekten bizim için son derece önemli. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

'DÜNDEN ÇOK İYİYİZ, YARIN DAHA İYİ OLMAK BİZİM ELİMİZDE'

Bilecik olarak Bozüyük olarak ve Türkiye olarak geriye dönüp bakıldığında dünden çok çok iyiyiz. Ama yarın daha da iyi olabilmek bizlerin elinde. El ele gönül gönüle vererek birbirimize sımsıkı sarılarak birlik ve beraberlik içinde Bozüyük'ümüzü, Bilecik'imizi hem Türkiye'mizi 2023, 2053 hedeflerine lider ülke Türkiye olarak götürme şansımız var. Milletimiz sağduyusuyla geçmişte bunları başardı. Önümüzdeki süreci de milletimizin terazisi en iyi şekilde tartarak istikrardan yana memleketin gelişmesinden yana kullanarak inşallah 2023 hedeflerine taşıyacak. Bizler de medeniyet treni içerisinde Bilecik'in her noktası olarak bize ayrılan kompartıman içerisinde ön sıralarda yolculuğa devam etmek istiyoruz.

dsc_0150.jpg

Belediye başkanımızın her taahhüdünün her çalışmasının arkasında, yanında olduğumuzu da buradan ifade etmek istiyorum. En kısa zamanda kazasız belasız şekilde hizmete girmesini arzu ediyoruz' dedi.

Milletvekili Selim Yağcı'nın ardından Vali Bilal Şentürk konuştu. Vali Şentürk; "Bozüyükümüz ve Bilecikimiz biliyorsunuz kuruluşun ve kurtuluşun kenti. Anadolu'daki tarihin bin yıllık geçmişinin başından 21. yy'ın başındaki verdiğimiz  kurtuluş mücadelesine kadar ülke tarihinde çok önemli rol oynamış bir ilde görev yapmanın ayrı bir sorumluluk taşıdığını bilerek çalışıyoruz.

Yaklaşık 25 milyonluk bir nüfusa hitap eden 2 saat çapındaki bir alanda kritik bir kavşak noktası. Özellikle Bozüyük. Buradan yaklaşık günde otuz bin araç geçiyor. Burada yaşayan nüfusu ve gelip geçen nüfusu hesaba kattığımız zaman, bugün burada yapılan hizmetin aslında ne kadar  anlamlı olduğunu hep beraber görmüş olacağız. 

'BİLECİK SAĞLIK HİZMETLERİNDE SINIF ATLAYACAK'

Yaklaşık 200-250 yataklı bir hastanenin temel atma töreninde bir aradayız. Bu hastanenin burada yapılmasına vesile olan çok değerli Bakan Yardımcımıza, Milletvekilimize ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gerek Bilecik'te yapımı hızla devam etmekte olan ve yakın bir zamanda yapımı tamamlanacak olan hastanemize gerekse bugün temelini attığımız bu hastanemiz ile Bilecik Sağlık hizmetleri alanında pek çok kamu hizmetlerinde olduğu gibi ciddi bir sınıf atlaması yaşayacak.

dsc_0115-001.jpg

Öncelikle fiziksel imkanların genişlemesi ile çok daha rahat  çok daha konforlu bir sağlık hizmetini alacağız.  Kamu hizmetini sunarken hepimiz kamu kaynağını kullanıyoruz. Bunu yaparken de gerek yerel yönetim birimlerimiz gerek genel yönetim birimlerimiz olarak el birliği içerisinde  vatandaşımıza en kaliteli hizmeti verebilme çabası içerisinde olacağız. Tüm kamu kurumlarında hizmet sunan arkadaşlarımızla  ve başların da vali olarak bulunan ben bu taahhüt içerisinde bulunacağız. Bu noktada da gerek Bakanımız, sağlık alanında da hemşerimiz, Bakan Yardımcımızın katkılarıyla, Milletvekillerimiz katkılarıyla el birliği içerisinde inşaallah geleceği inşa edeceğiz. Bu güzel hizmetin en seri şekilde kazasız belasız sonuçlanarak siz değerli hemşehrilerimize hizmet vermesini diliyorum" dedi.

Programda son olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir konuştu. Bakan Yardımcısı Eldemir "Buralar kuruluşun ve kurtuluşun, dirilişin merkezi. Şeyh Edebali Hazretlerinin Osmanlı'nın manevi mimarının bize bir öğüdü var; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla hareket edecek olursak işte bizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin öncülüğünde milletimizi yaşatmak için, sağlıklı olması için gayret ediyoruz, çalışıyoruz.

Bundan yaklaşık olarak 20 yıl öncesi Türkiye'nin sağlık şartlarının ne olduğunu yaşı benim akranım olanlar veya 35 yaşın üzerinde olanlar bütün hemşerilerim çok iyi hatırlar. Sağlıkta adeta ayrımcılığın yapıldığı, sigortalıların farklı hastanelerde tedavi gördüğü, bağkurluların cepten para harcayarak sağlık hizmeti alıp sonra  onu tahsil etmeye çalıştığı, devlet memurlarının nispeten biraz daha iyi şartlarla devlet hastanelerine, üniversitelere gidebildiği bir Türkiye vardı.

2002 yılından bugüne kadar uygulamış olduğumuz sağlıkta dönüşüm reformuyla öncelikle bu ayrımcılığın hepsini kökünden kazıdık. Dedik ki; bu memleketin bütün insanları eşit şartlarda hizmet alsın ve hastanelerimizin hepsini tek  bir çatı altında topladık. Ve bununla birliktede işçi kardeşlerimizin SSK hastanesine gidip tedavi olduktan sonra  ilaçları için günlerce kuyruk beklediği olurdu. Hele bugün Bozüyük'ten, bir taraftan Bursa'ya bir taraftan Eskişehir'e giderek sabah hastane kuyruklarına giden hemşerilerimin çokça olduğunu iyi hatırlıyorum.

dsc_0127.jpg

'BUNLARIN HEPSİ GERİDE KALDI'

Şükürler olsun bunların hepsi geride kaldı. O günlerde Bozüyüğümüz için planlanmış hastanelerin bir tanesi SSK Hastanesi bir taneside Devlet hastanesi için yapılıyordu. Biz onları 2002 yılından sonra bakanlık olarak biran önce hizmete açtık. Ama geldiğimiz noktada hastaneleri birleştirdiğimizde şunu gördük, 4  Eylül tarafında bir hastane bloğumuz, Yeşilkent'te bir hastane bloğumuz diğer tarafta da bizim toplum sağlığı merkezimiz bunların bir araya toplanması gerekiyordu. Sağlık hizmetinin niteliğini arttırmakla beraber  fiziki şartlarında iyileşmesi gerekiyordu.

'BİLECİK 2019 SONUNDA HİZMETE AÇILACAK'

 Son 17 yılda biz Bilecik ilimize toplamda 330 milyon liralık sağlık yatırımı yaptık. Bunlardan 12 tanesi birinci basamak sağlık hizmeti dediğimiz aile sağlık merkezlerimiz 6 tanesi de hastanelerimiz.  Şuanda da iki büyük yatırımız devam ediyor. Bilecik'te 250 yataklı bir devlet hastanesinin Miilletvekilliği döneminde temelini atmak nasip olmuştu. Şimdi de orayı inşallah bu yılın sonuna doğru hizmete almış olacağız.

Bozüyük'te de iki farklı noktada vatandaşımıza hizmet vermenin zorluğunu, buradaki vatandaşımızın çilesini anladık. Benim Milletvekilliğimin ilk günleriydi. Fatih Başkanımızla dertleşirken, projeler üzerinde konuşurken kendisine şunu söyledim; 'Başkanım bu yatırımlar büyük yatırımlar, zaman alıyor. Bunları Kalkındırma Bakanlığından onaylatılması gerekiyor. Bunların arsası  problem, ödeneği ayrı problem. Gel seninle el ele verelim, birlikte şu hastane mevzusunda bir yol katedelim.'

dsc_0011-004.jpg

BAHATTİN ŞEKER'E TEŞEKKÜR

Hakikaten iki kişi omuz omuza verince gerçekten bütün bu konudaki sıkıntılar çözüldü. Burada yerin bütün bir şekilde kamulaştırılıp sağlık tesisi alanı olmasında kendisinin çok büyük emeği var. Yaklaşık 55 dönümün içerisinde bir çok mal sahibi vardı. 2 Milyondan fazla bunlara kamulaştırma bedeli ödendi. Ama burada bazı duyarlı hemşerilerimde vardı ben Bahattin abimize teşekkür ediyor ve rahmetli ağabeyi Alaattin abimize de rahmet diliyorum. Çünkü burada kendilerinin de hisseleri vardı. 'Halil kardeşim buraya hastane olacaksa seve seve' dedi ve bedelsiz olarak burayı belediyeye hibe etti. ben kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Ve bunların neticesinde de 2018 yılında bir seçim maratonuna girdik arsası halledilmiş bir yatırım gün bekliyordu. Bozüyük Belediye Başkanımızla o dönemki Sağlık Bakanımız Ahmet Bey'e gittik durumumuz arz ettik. Neticesinde de buranın ihale kararı alındı. Ve sonrasında da kaderin bize çizdiği takdiri ilahi netice itibari ile de Cenab-ı Allah bizi bu kuruma görevlendirdi. Şuanda da temelini atmak bize nasip oluyor. İnşallah burada 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti sunan bütün branşlarıyla da buradan Eskişehir'e, Bursa'ya veya farklı illere sevk edilmeyen bir hastane olması içinde bundan sonra uğraşacağız. En kısa süre içerisinde milletimizin istifadesine sunmak için elimizden geleni yapacağız.' dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer protokol üyeleri yeni hastanenin temeline ilk betonu döktüler.

Bu haber toplam 6674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum