1 Aralık'ta zorunlu olacak

1 Aralık'ta zorunlu olacak

Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışının başlaması ile birlikte araç sahipleri lastiklerini değiştirmeye başladılar. Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık’ta başlayacak.

A+A-

Uzmanlar lastik değişimi için kar yağışının beklenmeden yapılmasının gerektiğini belirtti. Kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığını dikkat çekti.

1 Aralık’tan itibaren zorunlu

Kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunan araçlardan bu zorunluluğa uymadığı tespit edilenler ile alakalı yönetimsel para cezası kesilecek.   Ayrıca bu araçların lastiklerinin müsait hale getirilebilmesi için en yakın yerleşim birimine kadar götürülmelerine alakalı belge düzenlenerek izin verilecek.    Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde trafik akımı normale dönünceye kadar ağır tonajlı taşıtlar müsait yerlerde bekletilecek. 

Kış mevsimi koşullarının günlük yaşamı negatif yönde etkilediği illerde şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan  taşıtların haricinde kalan taşıtlara da kış lastiği takma zorunluluğu getirilmesi mevzusu valilikler tarafınca değerlendirilecek. 

Bu haber toplam 6287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.